RTSH nuotr.
Dalyviai

Albanijos atstovė – apie emigrantus dainuosianti Jonida Maliqi

Jonida Maliqi su dramatiška balade „Ktheju tokës “ laimėjo 57-ąjį albanų „Festivali i Këngës“ ir tokiu būdu tapo šalies atstove Tel Avive vyksiančioje „Eurovizijoje“.

Nugalėtoją išrinko devynių narių komisija, apdovanojusi Jonidą 228 taškais. Antroje vietoje likusi Lidia Lufi pelnė 9 taškais mažiau.

Jonida Maliqi gimė 1983 metais. Pirmoji būsimos dainininkės talentą pastebėjo garsi pianistė Nora Čiašku, išgirdusi mergaitės dainavimą autobuse. Nuo devynerių metų pradėjo dalyvauti įvairiuose konkursuose, lankė smuiko ir gitaros kursus, mokėsi meno mokyklose ir akademijose. 1995 metais Tiranos Kongresų koncertų salėje „Festivali i Këngës“ metu pasirodė duetu su tenoru Aleksandru RRapiu. Po šio pirmo bandymo Jonida dalyvavo festivalyje net 10 kartų, o geriausias iki šiol pasiektas rezultatas buvo 3-ia vieta 2004 metais su daina „Frikem se me pelqen“. Debiutinį albumą atlikėja išleido 2005 metais.

Nuo 2010 metų albanai Jonidą galėjo dažniau išvysti televizijos eteryje –  moteris vedė „Festivali i Këngës“, 2014 metais perėmė „Šokiai su žvaigždėmis“ vairą, o 2016 metais užėmė mokytojo kėdę „Albanijos balse“.

Konkursiniame Albanijos kūrinyje „Ktheju tokës“ (liet. „Sugrįžimas į šalį“) pasakojama apie meilę gimtinei ir apie sugrįžimą į mylimą kraštą išsibarsčiusių po Europą albanų kontekste.

Jonida Maliqi – „Ktheju tokës“ (pasirodymas finale):

YouTube player

Studijinė versija:

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus