Dalyviai

Kiprui kitų metų „Eurovizijoje“ atstovaus Tamta

Kelias savaites Kipro transliuotojas sklaidė užuominas apie būsimą šalies atstovą „Eurovizijoje“, o vakar galiausiai paskelbė, jog į Tel Avivą vyks atlikėja Tamta. 

Po šiemet daugumą sužavėjusio Eleni Foureiros pasirodymo ir iškovotos antros vietos, kartelė Kipro transliuotojui iškelta iš ties aukštai. Ilgus metus Tamtos vardas skambėdavo tarp pretendentų atstovauti Graikijai, tačiau būtent Kiprui šiemet pavyko įkalbinti atlikėją pasiryžti vykti į „Euroviziją“.

37-nerių Tamta Goduadze gimė Sakartvele, o dainuoti pradėjo sulaukusi penkerių metų. Jau atlikėjai suaugus, 2003 metais Tamta su šeima emigravo į Graikiją ir būtent šioje šalyje prasidėjo moters muzikinė karjera. 2004 metais atlikėja dalyvavo “Super Idol“ talentų laidoje ir užėmė antrą vietą. 2007 metais Tamta pasirodė Graikijos nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją“, tačiau nusileido į Helsinkį išvykusiam Sarbel. Vėlesniais metais atlikėja aktyviai leido naujas dainas, kurios klausiomiausių kūrinių sąrašuose atsidurdavo tiek Graikijoje, tiek ir Kipre.

Nuo 2014 metų Tamtą užėmė teisėjos kėdę populiariame „X-Faktoriaus“ konkurse. Tiesa, kelis sezonus atlikėja muzikinius talentus ugdė Sakartvele, vėliau Graikijoje, o šiemet ir vėl sugrįžo teisėjauti gimtosios šalies projekte.

Gegužę Tamta atliks kūrinį „Replay“, o vienas iš kūrinio autorių, Alex P, anksčiau parašė jau keturis kūrinius, skambėjusius „Eurovizijoje“. Dvi kompozitoriaus dainos atstovavo Kiprui („La La Love“ ir „Fuego“), po vieną – Graikijai („Yassou Maria“) ir Azerbaidžanui („Always“).

Kūrinys „Replay“ bus pristatytas kitais metais, tačiau panašu, jog Kipro lūkesčiai 2019 metų „Eurovizijoje“ bus iš ties dideli. Kol kas kviečiame išgirsti vieną iš atlikėjos dainų.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus