Vaikų Eurovizija

Dešimt faktų, kuriuos pravartu žinoti apie 2018 metų „Vaikų Euroviziją“

Nenumaldomai artėja šešioliktoji „Vaikų Eurovizija“. Nors pastaruosius kelerius metus sklido gandai, kad renginiui gresia pražūtis, tačiau Europos Transliuotojų Sąjunga iš paskutiniųjų stengiasi išsaugoti šią „eurovizinę“ šventę. Trumpai paaiškiname, ką turite žinoti apie šių metų konkursą:

  1. Nepaisant praeitų metų Rusijos atstovės Polinos Bogusevič pergalės, šiemet konkursas vyks Minske, lapkričio 25-ą dieną.
  2. Baltarusiai konkursą organizuos antrą kartą. „Vaikų Eurovizija“ Minske jau buvo rengiama 2010 metais.
  3. „Minsko arena“ iš viso talpina 15 tūkst. žiūrovų. Renginio organizatoriai paskelbė, jog visi bilietai jau išpirkti.
  4. Dėl nugalėtojo titulo šiemet varžysis rekordinis „Vaikų Eurovizijos“ dalyvių skaičius – dvidešimt šalių: Airija, Albanija, Armėnija, Australija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Sakartvelas, Italija, Izraelis, Kazachstanas, Lenkija, Makedonija, Malta, Nyderlandai, Portugalija, Prancūzija, Rusija, Serbija, Ukraina ir Velsas.
  5. Po pertraukos į konkursą sugrįžta Izraelis (po vienerių metų), Azerbaidžanas (po 4 metų) ir Prancūzija (po 14 metų), o Velso ir Kazachstano atstovai pasirodys renginyje pirmą kartą. Ukraina, iš pradžių paskelbusi apie pasitraukimą, paskutinę akimirką patvirtino savo dalyvimą. Kipras nusprendė pasitraukti.
  6. Konkurso šūkis – „#LightUp“ (liet. „Nušvisk“). Logotipe pavaizduota iš garso bangų sudaryta žvaigždė.

    EBU nuotr.
  7. Sceną projektavo baltarusių dizainerė Galina Gomonova. Pasirodymų erdvę sudarys 14 metrų ir 7 metrų skersmens apskritimai, kuriuos sujungs 7 metrų ilgio podiumas.
    EBU nuotr.

    EBU nuotr.
  8. Renginį ves Zinaida Kuprianovič – baltarusių „Vaikų Eurovizijos“ nacionalinių atrankų dalyvė, Jevgenijus Perlinas – garsus Baltarusijos televizijos laidų vedėjas ir Helena Meraai, kuri pernai atstovavo šaliai Tbilisyje. Helena kalbins dalyvius „žaliajame kambaryje“.

    EBU nuotr.
  9. Kiekvienos šalies komisija ir žiūrovai suteiks nuo 1 iki 8, 10 ir 12 taškų geriausių pasirodymų dešimtukui, o tarptautinio internetinio balsavimo rezultatai bus proporcingai konvertuojami į „eurovizinius“ taškus.
  10. Lietuva 2018 metų „Vaikų Eurovizijoje“ nedalyvaus. Paskutinį kartą mūsų šalies atstovas konkurse pasirodė 2011 metais. Tikėtina, jog artimiausiais metais lietuviškos dainos šiame renginyje neišgirsime.

Jau nuo rytojaus kasdien pažindinsime skaitytojus su kiekvienu 2018 metų „Vaikų Eurovizijos“ dalyviu, tad kviečiame sekti „Eurodieną“ ir nepraleisti įdomiausių konkurso naujienų!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus