EBU nuotr.
Organizavimas

Dėl teisės rengti „Euroviziją 2019“ kovoja trys Izraelio miestai

Izraelyje jau renkamas miestas, kuriame bus surengtas 2019 metų „Eurovizijos“ dainų konkursas.  Lenktynėse dalyvauja Tel Avivas, Jeruzalė ir Eilatas.

Pagal „Jerusalem Post“, Europos Transliuotojų Sąjunga kitų metų „Eurovizijos“ sostinę rinks iš trijų miestų, nors pagrindinė kova turėtų užvirti tarp Tel Avivo ir Jeruzalės.

Verta paminėti, jog Europos Transliuotojų Sąjunga yra parengusi reikalavimus, kuriuos turi atitikti potencialus miestas-organizatorius:

  • Dengta arena, gebanti sutalpinti daugiau nei 8 tūkst. žiūrovų;
  • Ne mažiau negu 3000 viešbučių kambarių;
  • Spaudos centras turi būti įrengtas šalia konkurso vietos ir talpinti ne mažiau nei 1,5 tūkst. žurnalistų;
  • Konkurso vieta turi būti visiškai atlaisvinta parengiamiesiems darbams nuo 2019 metų kovo iki gegužės mėnesio.

Prieš kelias dienas buvo atskleista daugiau detalių apie miestų paraiškas. Nusprendėme paminėti pagrindinius jų aspektus.

Jeruzalė

Stmed.net nuotr.

Jeruzalė jau dukart priėmė „Euroviziją“ 1979 ir 1999 metais, tačiau yra pasirengusi vėl panirti į dainų šventės atmosferą. Konkursui miesto savivaldybė pasiūlė naudoti „Pais Arena Jerusalem“ koncertų salę, kuri galėtų priimti 11 tūkst. žiūrovų ir 1,5 tūkst. žurnalistų. Tačiau Izraelio sostinė turi vieną problemą: daugelis parengiamųjų darbų ir repeticijų vyktų penktadieniais ir šeštadienio rytais, kam prieštarauja Jeruzalės judėjų bendruomenė. Religinio judėjimo atstovai pabrėžė, jog „Eurovizija“ jokiais būdais neturėtų niekinti šabo, draudžiančio dirbti nuo penktadienio saulėlydžio iki šeštadienio vakaro.

Tel Avivas

Top4themes nuotr.

Tuo tarpu Tel Avivas yra garsus savo beprotišku naktiniu gyvenimu, klubais, pliažais ir išskirtiniais restoranais. „Eurovizija“ būtų surengta šiaurinėje Tel Avivo dalyje esančio „Izraelio Parodų Centro“ objektų komplekse. Koncertas vyktų antrajame paviljоne, kuris talpina 10 tūkst. žmonių. Pastate įrengta dešimt parodų salių, taip pat didžiulė erdvė skirta renginiams po atviru dangumi. Pasak vietinių spaudos šaltinių, Tel Avivas šiuo metu yra stipriausias kandidatas priimti kitų metų „Euroviziją“.

Eilatas

Stmed.net nuotr.

Trečiasis miestas yra Eilatas. Šis kurortas, kaip ir Tel Avivas, yra pagarsėjęs nuostabiais pliažais ir naktinio gyvenimo pramogomis. Miestas turi daug viešbučių ir oro uostą, tačiau kol kas negali pasigirti, turintis paruoštą vietą didelio masto koncertui. Eilato atstovai planuoja apjungti po vienu stogu du uosto angarus ir tokiu būdu pastatyti EBU reikalavimus atitinkančią salę, kurioje renginį galėtų stebėti 10 tūkst. žiūrovų. Pasak miesto valdžios atstovų, Raudonojo kilimo ceremonija būtų surengta vienoje iš Raudonosios jūros įlankų, o atlikėjai būtų plukdomi laivais.

Primename, jog galutinis Europos Transliuotojų Sąjungos sprendimas turėtų paaiškėti rugsėjį. Kaip manote, kuris miestas yra verčiausias organizuoti 2019 metų „Eurovizijos“ konkursą? Kviečiame pasidalinti nuomone komentaruose!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus