Andres Putting (EBU) nuotr.
Organizavimas

Lažybininkų prognozės pirmajam pusfinaliui

Beskaičiuodami jau tik valandas iki pirmojo pusfinalio pradžios Lisabonoje, nusprendėme pažvelgti į lažybų kompanijų prognozes netrukus į sceną žengsiančioms 19-ai šalių. Lažybininkams pastaroji savaitė tikrai buvo darbinga, nes vos tik „Altice“ arenoje prasidėjo asmeninės repeticijos, prognozės ėmė radikaliai keistis. Pirmasis pusfinalis sulaukė bene daugiausia dėmesio – jis įvardijamas kaip stipresnis už antrąjį, o tarp jo dalyvių yra daug šalių, kurioms jau kelis mėnesius pranašaujami puikūs rezultatai finale. 

Nuo pat pirmų minučių paskelbus Izraelio garbę konkurse ginantį kūrinį „Toy“, pagal lažybų kompanijas jis iškart šovė į pirmąją poziciją, visus konkurentus palikęs užnugaryje. Šalies koeficientas mažėjo su kiekviena diena ir atrodė jokių galimybių, jog kuri nors kita šalis gali perspjauti charizmatiškąją Izraelio atstovę. Taip buvo iki vakar.

Po sėkmingų pirmųjų asmeninių repeticijų ir, tikrąją žodžio prasme, uždegtos scenos generalinių repeticijų metu, Kipro atstovė Eleni Foureira ir jos atliekamas energingas kūrinys „Fuego“ šiąnakt šovė į pirmąją lentelės vietą ir ši valstybė turi didžiausią tikimybę patektį į finalą. Nors dar prieš dešimt dienų Kipras net nebuvo įvardijamas kaip užtikrintas finalistas – lažybinkų lentelėje jis užėmė 8–9 vietą. Per trumpesnį nei 12 valandų laikotarpį Kipras taip pat tapo nauju favoritu laimėti didįjį „Eurovizijos“ finalą, vyksiantį šį šeštadienį.

BET 365

UNIBET

BETFAIR SPORT

1 Kipras

1.01

1.01

1.02

2 Izraelis

1.02

1.02

1.02

3 Estija

1.05

1.05

1.05

4 Čekija

1.07

1.05

1.07

5 Bulgarija

1.2

1.15

1.14

6 Austrija

1.36

1.35

1.12

7 Graikija

1.44

1.33

1.33

8 Lietuva

1.44

1.4

1.44

9 Armėnija

1.8

1.85

1.66

10 Belgija

1.8

1.8

1.8

11 Šveicarija

1.83

1.8

1.9

12 Azerbaidžanas

2.25

2.3

1.83

13 Suomija

2.37

2.15

2

14 Baltarusija

2.25

2.2

2.4

15 Albanija

4

4

4.33

16 Kroatija

4.33

3.5

3.1

17 Airija

4.5

4

4.33

18 Makedonija

9

7.5

6

19 Islandija

17

15

19

Trečioje lentelės vietoje sutinkame Estijos atstovę Eliną Nachayevą su operiniu kūriniu „La forza“. Mergina taip pat gan mylima lažybinininkų ir praktiškai niekada nebuvo iškritusi iš pirmojo penketuko ribų. Po pirmosios asmeninės repeticijos Izraelio koeficientui mažėjant, labiausiai pasisekė būtent šiai šaliai – kurį laiką ji net laikėsi antroje vietoje pusfinalyje, taip pat ir finale.

Pasak lažybininkų, Čekijos, Bulgarijos, Graikijos ir Austrijos atstovai taip pat yra užsitikrinę garantuotą patekimą į gegužės 12 dieną vyksiantį finalą.

Aštuntoje pozicijoje sutinkame Lietuvos viltį – Ievą Zasimauskaitę. Prieš asmeninių repeticijų pradžią merginą skyrė tik žingsnis nuo pirmojo dešimtuko, o po sėkmingos ir teigiamai įvertintos repeticijos ji ne tik iškart įkopė į pirmąją dešimtuką, bet ir visą savaitę stiprino savo jėgas – Lietuvos koeficientas nežymiai mažėjo kiekvieną dieną (ir vis dar mažėja – kol buvo parašytas šis straipsnis koeficientas dar labiau nukrito, tad visai nenustebčiau, jog, kai Jūs tai skaitysite, Lietuva jau bus septintoje vietoje)! Jeigu Lietuvos vardo neišgirsime tarp šio vakaro geriausiųjų, tai taptų tikru siuprizu konkurso gerbėjams ir lažybininkams.

Patekimas į finalą devintu numeriu yra prognozuojamas Armėnijos atstovui Sevak Khanagyan. Atlikėjo galimybės patekti į finalą nesusvyravo nuo pat asmeninių repeticijų pradžios, o tai yra itin keista, nes pirmieji šalies bandymai „Altice“ arenoje nebuvo paliekantys ypatingo įspūdžio.

Bene didžiausiu šių metu nusivylimu galime įvardyti Belgijos atstovę Sennek, kurios koeficientas lažybų kompanijose didėja kiekvieną minutę. Vos prieš mėnesį mergina buvo įsitvirtinusi tarp pirmojo pusfinalio penkių geriausių šalių. Šiuo metu net nėra aišku, ar Belgija sugebės išsilaikyti pirmajame dešimtuke iki šį vakarą išgirsime „Eurovizijos“ himną. Šiai šaliai ant kulnų mina Šveicarija – būtent sėkmingos asmeninės repeticijos grupei „ZiBBZ“ iš pusfinalio autsaiderių iškėlė iki galimų finalininkų.

Suomė Saaros Aalto lažybininkų lentelėje yra tik 13-a. Keisčiausia yra tai, jog dauguma kompanijų jai neprognozuoja patekimo į finalą, nors šios šalies galimybės laimėti pagrindinį konkurso trofėjų yra vertinamos 1/50 koeficientu (arba 11-a vieta). Pasak lažybų kompanijų, pirmą kartą nuo šalies debiuto konkurse 2008 metais finalą gali praleisti Azerbaidžano atstovė Aisel.

Primename, jog prieš metus tokiu pat metu lažybininkai pergalę vis dar žadėjo ilgalaikiam numylėtiniui Italijos atstovui, o pernai konkurse triumfavęs Salvadoras Sobralis į pirmąją lentelės poziciją užkopė tik pasibaigus pusfinaliui. Lažybų kompanijų spėjimai dažniausiai yra gan tikslūs – pernai į finalą pateko net devynios geriausiai lažybininkų įvertintos valstybės. Vienas iš didžiausių praėjusių metų siurprizų – Suomijos dueto „Norma John“ nesėkmė. Pirmojo pusfinalio metu turbūt nė vienas konkurso gerbėjas negalėjo įsivaizduoti finalo be Suomijos, net ir lažybų kompanijos šios šalies patekimą vertino labai optimiškai, kai realybėje ši šalis liko 12-oje vietoje, o jai prognozuotą kelialapį į didijį finalą išplėšė Lenkijos atstovė Kasia Mos.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus