Andres Putting (EBU) nuotr.
Organizavimas

Šį vakarą – pirmasis „Eurovizijos“ pusfinalis su Ieva Zasimauskaite

Jau šį vakarą, 22.00 val. (Lietuvos laiku), Lisabonos „Altice“ arenoje vyks pirmasis 63-iosios „Eurovizijos“ pusfinalis. Dėl dešimties bilietų į šeštadienio finalą kovos 19-os šalių atstovai. 

Pusfinalio nugalėtojus rinks žiūrovai ir komisija, kurią kiekvienoje šalyje sudaro 5 muzikos industrijos profesionalai. Kiekvienoje šalyje penki žiuri nariai dalyvius jau įvertino stebėdami vakarykštę generalinę repeticiją. Komisija visus šio vakaro dalyvių pasirodymus surikiavo nuo geriausio iki prasčiausio, sudėjus visų komisijos narių vertinimus, pagal specialią formulę, kurioje skirta aukšta vieta yra vertinama stipresniu koeficientu, nei skirta žema vieta, buvo sudarytas šalies komisijos geriausiųjų dešimtukas, kuris gaus taškus nuo 12 iki 1. Iš esmės tą patį šiandien padarys ir žiūrovai namuose – kiekvienoje šalyje daugiausia balsų sulaukęs dalyvių dešimtukas gaus balus.

Balsavimo teisę šį vakarą turi visos pusfinalyje dalyvaujančios šalys, taip pat Portugalija, Jungtinė Karalystė ir Ispanija. Lietuvos žiūrovai savo simpatijas galės išreikšti skambindami arba siųsdami trumpąsias žinutes numeriais, nurodytais LRT transliacijos metu.

Renginį galėsite stebėti per televizorių, LRT kanalu, arba internetu, Youtube ir LRT svetainėje.

Visus skaitytojus taip pat kviečiame pabandyti laimėti puikų prizą – vienas skaitytojas, kuris prieš renginį arba renginio metu (iki pat balsavimo sustabdymo) mūsų „Facebook“ puslapyje, tam skirtoje vietoje komentuodamas, atspės visus dešimt finalistų, laimės „Eurovizijos“ suvenyrą. Esant keliems teisingai atspėjusiems skaitytojams, bus traukiami burtai. 

Andres Putting (EBU) nuotr.

Pirmojo pusfinalio pradžią paskelbs keturios renginio vedėjos – Daniela Ruah, Sílvia Alberto, Filomena Cautela ir Catarina Furtado. Moterys trumpai pristatys balsavimo taisykles ir tuomet prasidės vakaro pasirodymai.

Nr. Šalis Atlikėjas Daina
1 Azerbaidžanas Aisel „X My Heart“
2 Islandija Ari Ólafsson „Our Choice“
3 Albanija Eugent Bushpepa „Mall“
4 Belgija Sennek „A Matter of Time“
5 Čekija Mikolas Josef „Lie to Me“
6 Lietuva Ieva Zasimauskaitė „When We’re Old“
7 Izraelis Netta „TOY“
8 Baltarusija ALEKSEEV „Forever“
9 Estija Elina Nechayeva „La Forza“
10 Bulgarija EQUINOX „Bones“
11 Makedonija „Eye Cue“ „Lost and Found“
12 Kroatija Franka „Crazy“
13 Austrija Cesár Sampson „Nobody But You“
14 Graikija Yianna Terzi „Oniro Mou“
15 Suomija Saara Aalto „Monsters“
16 Armėnija Sevak Khanagyan „Qami“
17 Šveicarija „ZiBBZ“ „Stones“
18 Airija Ryan O’Shaughessy „Together“
19 Kipras Eleni Foureira „Fuego“

Petraukos:
1) Tarp Lietuvos ir Izraelio
2) Tarp Kroatijos ir Austrijos

Po pasirodymų prasidės žiūrovų balsavimas, kurio metu du kartus išvysime visų dainų pakartojimus. Tarp jų taip pat galėsime stebėti ir šmaikščius portugalų paruoštus reportažus. Sustabdžius balsavimą, turėsime progą trumpai susipažinti su Portugalijos, Ispanijos ir Jungtinės Karalystės atstovais bei jų kūriniais. Galiausiai, ateis metas vakaro kulminacijai – atsitiktine tvarka paaiškės 10 šalių, kurių dainas dar sykį girdėsime šeštadienio finale.

„Eurodienos“ komanda visiems linki gražaus „eurovizinio“ vakaro. Palaikykime savo atstovę ir tikėkimės, jog po metų pertraukos Lietuva vėl dalyvaus konkurso finale.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Darijus
Darijus
prieš 5 metus

geras meslas. ne su dainininke o su komisija. Blin ar cia man vaidenasi daug metu, ar RLT prdejo suda malt. Sedi kausau protingi. O babkes pajieme, a nu rezultatu nema (nera). Jau kelinti metai. Juk ne dainininku esme, o kokie balsavimai..Balsavimas irgi nera tiesa, ka sakau. balsavimas negali buti toks ziaurus, vienas pries milijona. Nors daina nusidainavo
deda taskus uz kaiminus, nu jo kaip uz seseri ar broli. Bet ar tai normalu?