Eurodiena.lt

Redaktorių spėjimai 2018 metų „Eurovizijoje“

Nenumaldomai artėjant „Eurovizijos“ dainų konkursui, „Eurodienos“ redaktorių komanda tradiciškai bandė spėti pusfinalių rezultatus.

Jau trečius metus iš eilės kiekvienas komandos narys, atsiribodamas nuo savų simpatijų, siekė objektyviai atsižvelgti į įvairius veiksnius, kurie gali lemti pusfinalių rezultatus, ir surikiavo šalis nuo turinčios daugiausia šansų patekti į finalą, iki tos, kurios galimybės pasirodyti finale turėtų būti menkiausios. Sulaukus visų komandos narių sąrašų, buvo išvestas bendras reitingas. Kiekviename pusfinalių savo nuomonę pareiškė 10 komandos narių.

Pirmajame pusfinalyje net penkios šalys visų dešimties redaktorių reitinge atsidūrė pirmajame dešimtuke – Izraelis, Bulgarija, Estija, Čekija, Graikija ir Suomija. Visgi pastaroji šalis bendrame sąraše liko devintoje vietoje, kadangi visi redaktoriai Saaros Aalto galimybes vertino gan atsargiai, reitinguodami ją 7–10 vietose, o  kitos šalys iš kai kurių komandos narių gavo daug aukštesnes reitingo pozicijas.

Gan atsargiai, tačiau pozityviai redaktoriai vertina Lietuvos galimybes. Nors dauguma „Eurodienos“ komandos narių mano, jog Ievai pavyks patekti į konkurso finalą išties sunkiame pusfinalyje, keli redaktoriai turėjo priešingą nuomonę ir dėl to bendrame sąraše Lietuva atsidūrė dešimtoje vietoje.

Net šešios šalys visų redaktorių reitinguose atsidūrė žemiau nei 10-oje vietoje. Tai Azerbaidžanas, Šveicarija, Albanija, Kroatija, Airija ir Islandija.

„Eurodienos“ komandos pirmojo pusfinalio spėjimas:

  1. Izraelis
  2. Bulgarija
  3. Estija
  4. Čekija
  5. Graikija
  6. Belgija
  7. Kipras
  8. Austrija
  9. Suomija
  10. Lietuva
  11. Makedonija
  12. Armėnija
  13. Azerbaidžanas
  14. Baltarusija
  15. Šveicarija
  16. Albanija
  17. Kroatija
  18. Airija
  19. Islandija

 

Antrajame pusfinalyje šešias šalis visi komandos nariai mato finale – Švediją, Norvegiją, Ukrainą, Australiją, Nyderlandus ir Daniją. Taip pat dauguma redaktorių į pirmą reitingo dešimtuką įtraukė Lenkiją ir Rusiją, o dėl kitų šalių nuomonės stipriai išsiskyrė.

Kita vertus, Gruzijai ir Juodkalnijai vietą finale prognozuoja tik po vieną redaktorių, o San Marino sėkme netiki nė vienas. Taip pat net 8 redaktoriai San Mariną mato kaip silpniausią pretendentę patekti į finalą.

„Eurodienos“ komandos antrojo pusfinalio spėjimas:

  1. Švedija
  2. Norvegija
  3. Ukraina
  4. Australija
  5. Nyderlandai
  6. Danija
  7. Lenkija
  8. Rusija
  9. Malta
  10. Serbija
  11. Latvija
  12. Vengrija
  13. Rumunija
  14. Slovėnija
  15. Moldova
  16. Gruzija
  17. Juodkalnija
  18. San Marinas

Primename, jog šie spėjimai tėra graži „Eurodienos“ komandos tradicija ir vertinamos ne galimos vietos pusfinalyje, o galimybės patekti į finalą. 2016 metais bendromis pastangomis pavyko atspėti 16, o pernai – 15 finalistų. Kiek tikslūs bus mūsų spėjimai šiemet ir kokie bus tikrieji „Eurovizijos“ pusfinalių rezultatai, paaiškės jau po kiek daugiau nei dviejų savaičių. Kol kas komentaruose kviečiame pasidalyti ir savo spėjimais!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Mantas
Mantas
prieš 5 metus

I Pusfinalis:
1. Izraelis
2. Bulgarija
3. Graikija
4. Estija
5. Čekija
6. Kipras
7. Austrija
8. Lietuva <333
9. Belgija
10. Armėnija
11. Suomija
12. Baltarusija
13. Makedonija
14. Azerbaidžianas
15. Albanija
16. Šveicarija
17. Airija
18. Kroatija
19. Islandija

II Pusfinalis:
1. Švedija
2. Australija
3. Norvegija
4. Olandija
5. Ukraina
6. Vengrija
7. Lenkija
8. Danija
9. Slovėnija
10. Juodkalnija
11. Malta
12. Latvija
13. Serbija
14. Rumunija
15. Rusija
16. Gruzija
17. San Marinas