Dalyviai

„Eurovizijos 2018“ dalyvių pristatymas: Prancūzija

Šalis: Prancūzija;
Pasirodymo data: gegužės 12 d., finalas;
Atlikėjas: „Madame Monsieur“;
Daina: „Mercy“;
Kūrinio autoriai: Emilie Satt (m/ž), Jean-Karl Lucas (m/ž).


„Madame Monsieur“:

Šių metų prancūzų atstovai Emilie ir Jean-Karl susitiko 2008 metais, kuomet Jean-Karl prisidėjo prie Emilie pirmojo EP albumo „01“ kūrimo. 2013 metais atlikėjai nusprendė sukurti duetą „Madame Monsieur“. Emilie ir Jean-Karl yra kartu ne tik scenoje – atlikėjai 2015 metais susituokė. 2016 metais dienos šviesą išvydo pirmasis jų albumas „Tandem“, o vos prieš savaitę duetas išleido antrąjį albumą „Vu D’ici“.

Emilie muzikiniam skoniui bei kūrybos stiliui didžiausią įtaką darė džiazo ir bliuzo muzika bei tokie prancūzų atlikėjai kaip Barbara ar Nino Ferrer. Jean-Karl išsilavinimą įgijo Amjeno konservatorijoje, o jo muzikinėje aplinkoje dominavo anglakalbiai kūrėjai bei pop muzika. Šie atlikėjų muzikos skonio skirtumai lėmė, jog „Madame Monsieur“ kūryba yra dinamiška ir originali.

„Eurovizinį“ prancūzų kūrinį įkvėpė istorija apie mergaitę, vardu Mercy, kuri gimė vidury Viduržemio jūros, laive, kuris į Europą gabeno pabėgėlius – dainoje duetas apdainuoja būtent šią mergaitės istoriją. Atlikėjai, kurdami dainą, net negalvojo apie „Euroviziją“, tačiau vėliau priėmė sprendimą sudalyvauti sugrįžusioje „Destination Eurovision“ atrankoje, kurioje pelnė daugiausiai žiūrovų simpatijų ir jau greitai atstovaus savo šaliai Lisabonoje.

Prancūzija „Eurovizijoje“:

Prancūzija yra viena iš septynių šalių, gavusių pakvietimą dalyvauti pačiame pirmame konkurse, surengtame 1956 metais. Per šešiasdešimt konkurso gyvavimo metų šalies atstovų renginyje neišvydome dukart. Tarp prancūzų pasiekimų yra 5 pergalės (paskutinė iš jų pasiekta 1977 metais), 6 antros užimtos vietos ir  ir 7 trečios – daugiausia kartų nei bet kuri kita konkurse dalyvaujanti valstybė. Tarp pasiekimų galima įtraukti ir faktą, jog Prancūzijos atstovai vos vieną kartą liko paskutinėje vietoje – 2014 metais tai „pasiekė“ grupė „Twin Twin“. Kaip ir daugelis didžiajam penketui priklausančių šalių, kurios turi teisę praleisti pusfinalių kvalifikaciją ir automatiškai pasirodo konkurso finale, Prancūzija pastaraisiais dešimtmečiais įspūdingais pasiekimais nežiba ir dažniausiai šalies vardas mirga tarp paskutinių vietų. Per penkiolika metų į geriausių Europos dainų dešimtuką ši šalis yra patekusi vos du kartus – pirmą kartą tai padarė legendinė dainininkė Patricia Kaas 2009 metais finale likusi 8-a, ir 6-ą poziciją prieš dvejus metus iškovojęs Amir.

Prancūzija viena iš nedaugelio „Eurovizijos“ dalyvių, scenoje dažniausiai pasirodančių su gimtąja kalba skambančiomis dainomis. Tiesa, konkurse yra nuskambėjusios dainos, atliktos įvairiais regionų dialektais, arba kaip populiaru pastaraisiais metais – įtraukiant kelių eilučių anglišką vertimą. Vienintelį kartą 2008 metais beveik visas kūrinys skambėjo angliškai, o prancūziškai Sebastian Teller atliko tik kelias eilutes.

YouTube player

„Madame Monsieur socialiniuose tinkluose:

Kristina: Nors Prancūzija šiemet nėra mano asmeninė favoritė, tai yra šalis, kurią labiausiai norėčiau išvysti laimint. „Mercy“ yra paprastai nepaprastas, kokybiškas kūrinys, pasakojantis svarbią istoriją, o „Madame Monsieur“ pasirodymai įrodo, jog tikrai gerai dainai nereikia jokių blizgučių ar fejerverkų – atlikėjų nuoširdumas ir paprastumas lengvai įtraukia ir žavi nuo pirmos iki paskutinės kūrinio sekundės. 10/10

Tautvydas: Džiugu, kad šiemet prancūzai surengė nacionalinį finalą, kuriame susirungė net keli kūriniai, verti „Eurovizijos“. Manau, jog „Mercy“ buvo geriausias pasirinkimas – daina yra prasminga, nesunkiai įsimenanti, o puikiam pasirodymui nereikia jokių specialių efektų. 10/10

Andžej: Kai tik buvo paskelbtos 30 sekundžių trukmės prancūzų atrankos dainų ištraukos, mane iš karto užkabino „Mercy“, todėl pradėjau ieškoti jos pilnos versijos. Daina neskamba nuvalkiotai, o atlikėjai nors atrodo paprastai, tačiau tas nuoširdumas paperka. Labai tikiuosi, jog Lisabonoje išgirsime stipresnius pritariančiuosius vokalistus, kurie padėtų solistei skambėti dar užtikrinčiau. 9/10

Bendras įvertinimas: 9.6

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus