Eurovision.tv nuotr.
Dalyviai

„Eurovizijos 2018“ dalyvių pristatymas: Vokietija

Šalis: Vokietija;
Pasirodymo data: gegužės 12 d., finalas;
Atlikėjas: Michael Schulte;
Daina: „You Let Me Walk Alone“;
Kūrinio autoriai: Michael Schulte (m / ž), Thomas Stengaard (m / ž), Katharina Müller (m / ž), Nisse Ingwersen (m / ž).


Michael Schulte:

Vokietijos nacionaliniame finale varžovus įveikęs ir pergalęs iškovojęs Michael Schulte nuo 2007 metų savo „YouTube“ kanale kėlė įrašus, kuriuose perdainuodavo užsienio žvaigždžių hitus. 2011 metais vaikiną pastebėjo grupės „Reamonn“ įkūrėjas Rea Garvey ir pakvietė prisijungti prie vieno iš grupės koncertų. Netrukus Rea ir Michael išleido bendrą dainą „Carry Me Home“, kuri susilaukė populiarumo Vokietijoje.

2011 m. atlikėjas pasitikrino savo jėgas muzikiniame projekte „The Voice of Germany“. Jame sekėsi puikiai – nukeliavo iki pat finalo, tačiau liko trečias. 2012 m. pasirodęs debiutinis dainininko albumas „Wide Awake“ tapo perkamiausiu dainų rinkiniu naujų atlikėjų kategorijoje. Netrukus Michael surengė turą po šalį, dainavo įvairiuose festivaliuose. 2014 metais vaikinas išleido antrąjį albumą „The Arising“

Kitais metais vaikinas nusprendė padaryti karjeros pertrauką ir keliavo po pasaulį dalyvaudamas įvairiose kūrybinėse stovyklose. Grįžęs į Vokietiją Michael pradėjo dirbti su trečiuoju albumu, kuris buvo išleistas 2017 metų balandį.

Nacionalinio transliuotojo pakviestas dalyvauti atrankoje, Michael per mėnesį sukūrė net dešimt kompozicijų, tačiau „You Let Me Walk Alone“ iš karto išsiskyrė kaip asmeniškiausias kūrinys. Dainoje vaikinas atveria savo jausmus – būdamas 14 metų Michael neteko tėčio.

Vokietija „Eurovizijoje“:

Nuo pat konkurso pradžios 1956 metais dalyvaujanti Vokietija „Euroviziją“ praleido tik vieną kartą – 1996 metais, kai neįveikė dėl didelio dalyvių skaičiaus surengtos papildomos atrankos. Per savo ilgą dalyvavimo istoriją šalis iškovojo dvi pergales – 1982 ir 2010 metais. Keturis kartus šalis liko antroje vietoje.

Kaip viena iš „Didžiojo penketo“ narių, šalis nedalyvauja „Eurovizijos“ pusfinaliuose ir visuomet turi vietą finale. Visgi per pastaruosius metus Vokietijai konkurse sekasi ne itin gerai – po Lenos pergalės 2010 metais, šalis dar 2011 ir 2012 užėmė vietą tarp geriausiųjų dešimtuko, tačiau vėliau nė vienam atstovui nepavyko pakilti aukščiau 18 vietos. 2015 ir 2016 metais Vokietijos atstovės užėmė paskutinę vietą, o pernai Kijeve pasirodžiusi Levina liko priešpaskutinė (25 vieta).

Michael socialiniuose tinkluose:

Evelina: Būna tokių dainų (nors ir labai nedažnai), kurias paklausai, ir yra toks geras jausmas, pozityvas, kad nieko ir nebesinori sakyti, tik parašyti aukštą balą. 9/10

Tautvydas: Kūrinys sentimentalus, pagrindinio atlikėjo vokalas abejonių nekelia, tačiau daina man nesukelia jokių emocijų ir su ja nejaučiu jokio ryšio. 6/10

Bendras įvertinimas: 7.0

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus