Eurovision.tv
Dalyviai

„Eurovizijos 2018“ dalyvių pristatymas: Latvija

Šalis: Latvija;
Pasirodymo data: gegužės 10 d., antras pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 14;
Atlikėjas: Laura Rizzotto;
Daina: „Funny Girl“;
Kūrinio autoriai: Laura Rizzotto (m / ž).


Laura Rizzotto:

Laura Rizotto gimė Rio de Žaneire, o sulaukusi dešimties su šeima persikraustė į Minesotą, Jungtinėse Amerikos valstijose. Jos tėčio šeima kilusi iš Latvijos, o motina – brazilė, turinti ir portugališko kraujo. Meilę muzikai nuo mažų dienų pajautusi mergina dėjo visas įmanomas pastangas siekdama įgyvendinti savo svajonę: po vidurinės mokyklos įstojo į prestižinę Berklio muzikos akademiją Bostone, o po jos baigimo toliau žinių semtis išvyko į Kaliforniją, kur menų institute gavo muzikos bakalauro laipsnį. Doktorantūros laipsnį, taip pat muzikos srityje, Laura įgijo Kolumbijos Universitete Niujorke.

Groti pianinu mergina pradėjo būdama devynerių, o gitara ir ukulėle išmoko savarankiškai būdama dar paauglė. Sulaukusi 15-os Laura pradėjo koncertuoti Rio de Žaneiro gatvėse ir taip atkreipė „Universal Music Brazil“ dėmesį. Netrukus ji su šia muzikos įrašų kompanija pasirašė sutartį ir išleido pirmąjį studijinį albumą. Antrasis albumas gimė dar po poros metų, tik šį kartą jis buvo išleistas indvidualiai, be jokių sutarčių. 2012 metais Laura buvo pakviesta „apšildyti“ populiarios amerikiečių dainininkės Demi Lovato koncertus jos turo po Braziliją metu. O vos prieš porą metų atlikėja tam tikrą laiką dirbo su Jennifer Lopez – garsią pasaulyje dainininkę Laura mokė dainuoti portugalų kalba.

Įdomu tai, jog Laura pirmą kartą Latvijoje apsilankė tik šiemet, prieš pat „Supernovos“ pusfinalius. Kūrinys „Funny Girl“, kurį parašė pati atlikėja, bus įtrauktas į jau greitai pasirodysiantį trečiąjį dainų rinkinį „Amber“, skirtą pagerbti Latvijos paveldą.

Latvija „Eurovizijoje“:

Nuo 2000 metų „Eurovizijoje“ pasirodanti šalis savo sąskaitoje turi vieną pergalę, kurią dar 2002 metais pavyko iškovoti Marie N. Tarp 2005 ir 2008 metų šalis ketverius metus iš eilės pasirodė „Eurovizijos“ finale, tačiau po to sekė net šešeri metai iš eilės, per kuriuos Latvijos atstovams nepavyko peržengti pusfinalio barjero. Šią nesėkmių seką 2015 metais nutraukė Aminata, iškovojusi šeštą vietą. Po metų Justs taip pat iškovojo bilietą į finalą ir užėmė 15 vietą, tačiau pernai Kijeve grupė „Triana Park“, nepaisant gan palankių prognozių, pusfinalyje liko paskutiniai.

Dauguma Latvijos kūrinių „Eurovizijoje“ skambėjo anglų kalba, tačiau šalies atstovai konkurse taip pat dainavo latviškai (2004 m.), itališkai (2007 m.) bei rusiškai (2009 m.). Statistiškai daugiausia taškų Latvija sulaukia iš Lietuvos, o skiria Rusijai.

Laura socialiniuose tinkluose:

Tautvydas: Kūrinys „Funny Girl“ tikrai išsiskirs bendrame antro pusfinalio kontekste, tačiau bijau, jog jis pasirodys kiek nuobodus. Daina man atrodo graži ir jos malonu klausytis, tačiau abejoju, ar kiltų ranka už ją balsuoti. 8/10

Evelina: Pirmas įspūdis paklausius dainą – kamerinis kūrinys, t. y. skirtas atlikti nedidelėje patalpoje, nedideliam žmonių skaičiui. Viskas atlikta kokybiškai, prie atlikėjos vokalo irgi negali prikibti, tačiau aš jo niekaip negaliu įsivaizduoti „Eurovizijos“ scenoje. 7/10 

Justas: Pirmas įspūdis buvo neblogas, tačiau klausantis šios dainos daugiau kartų ji labai pabosta. Uždainis visada toks pats, priedainis visada tas pats ir nors atlikėja yra tikrai nuostabi, bet ši daina taip į nieką ir neužauga. 5/10

Bendras įvertinimas: 5.4

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus