Dalyviai

„Eurovizijos 2018“ dalyvių pristatymas: Vengrija

Šalis: Vengrija;
Pasirodymo data: gegužės 10 d., antras pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 13;
Atlikėjas: „AWS“;
Daina: „Viszlát Nyár“;
Kūrinio autoriai: Dániel Kökényes (m / ž), Bence Brucker (m / ž), Áron Veress (m / ž), Soma Schiszler (m / ž), Örs Siklósi (m / ž).


„AWS“:

Vengrijos atstovai 2018 metų „Eurovizijoje“ – grupė „AWS“. Kolektyvą sudaro penki nariai – Bence Brucker, Dániel Kökényes, Örs Siklósi, Soma Schiszler ir Áron Veress, kurie muzikinei veiklai susibūrė dar 2006 metais. Viena populiariausių Vengrijos metalo grupių per netrumpą karjerą pelnė fanų ir profesionalų pripažinimą. Kolektyvas išleido tris singlus ir tris albumus, taip pat yra įvairių nacionalinių ir tarptautinių apdovanojimų laureatai. „AWS“ savo pasirodymus rengia ne tik Vengrijoje – grupė yra pasirodžiusi Slovėnijoje, Austrijoje, Rumunijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

„AWS“ kuria roko ir metalo stiliaus muziką, o jų pasirodymams būdinga didelė energija ir emocija. Grupės muzika yra lyg įrankis išreiškti įvairiausias emocijas – nuo didelio pykčio iki džiaugsmo. Kolektyvo nariai savo dainų tekstus kuria vengrų kalba manydami, jog taip gali geriau išreikšti mintis. Vengriškai Lisabonoje skambės ir „eurovizinis“ kūrinys „Viszlát Nyár“.

Vengrija „Eurovizijoje“:

Šiemet Vengrija konkurse pasirodys šešioliktą kartą. 1994 metais debiutavusi šalis savo geriausią rezultatą pasiekė būtent tais metais Dubline vykusioje „Eurovizijoje“ – Friderika Bayer iškovojo ketvirtą vietą. Praėjusio amžiaus pabaigoje vengrai iš konkurso pasitraukė ir sugrįžo tik 2005 metais. Nuo to laiko dėl įvairių priežasčių šalis praleido 2006 ir 2010 metų konkursus. Sugrįžę su Kati Wolf 2011 metais vengrai pasiekė finalą, o 2012 metais prasidėjo naujo formato „A Dal“ atranka. Panašu, šis būdas pasiteisino, kadangi nuo kol kas visi šios atrankos būdu išrinkti šalies atstovai „Eurovizijoje“ pasiekė finalą, o trys iš jų pateko į geriausiųjų dešimtuką.

Statistiškai vengrai daugiausia balų konkurse skiria Azerbaidžanui ir Rusijai, o sulaukia iš Serbijos ir Rumunijos.

„AWS“ socialiniuose tinkluose:

Kristina: Viena kvailiausių frazių, kurią esu girdėjusi apie vengrų dainą yra „tai nėra tikra muzika“. Visa muzika yra tikra, ji tik tėra skirstoma į skirtingus stilius ir, turėdama omeny šią paraišką, aš labai džiaugiuosi, jog Vengrija į konkursą šiemet įneša šiek tiek įvairovės. Sunkusis rokas „Eurovizijoje“ yra retenybė, kurią reikia branginti, o kūrinys „Viszlát nyár“ yra labai kokybiškas ir stiprus šio stiliaus atstovas. Didžiulį pliusą vengrams taip pat duoda ir energijos bei emocijų pilnas pasirodymas bei dainos siunčiama žinutė. Vengrams duodu ne tik aukščiausią įvertinimą, bet ir savo sielą. 10/10

Tautvydas: Manau, jog vengrus galima pagirti už drąsą ir originalumą. „Viszlát nyár“ yra išties neblogas savo žanro kūrinys, tačiau nemanau, jog tai kūrinys, už kurį balsuos masės. Bent jau nuobodžia šios dainos niekaip nepavadinsi. 6/10

Justas: Daina visai nebloga, bet žiūrint grupės pasirodymą nacionaliniame finale jaučiuosi labai labai nejaukiai. 6/10

Bendras įvertinimas: 6.7

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
♤♡♢♧
♤♡♢♧
prieš 6 metus

A Dal šiaip buvo rengiamas nuo 2012-ųjų, o 2011-aisiais įvyko uždara atranka 🙂

Apsieinant be tokių minorinių fakto klaidelių ir kalbant apie šių metų dainą: man absoliučiai patinka! \m/