Dalyviai

„Eurovizijos 2018“ dalyvių pristatymas: Juodkalnija

Šalis: Juodkalnija;
Pasirodymo data: gegužės 10 d., antras pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 16;
Atlikėjas:Vanja Radovanović;
Daina: „Inje“;
Kūrinio autoriai: Vanja Radovanović (m / ž).


Vanja Radovanović:

Šiemet Juodkalniją savo atstovą nusprendė rinkti nacionaliniame finale, o atrankos nugalėtoju tapo Vanja Radovanović. 1982 metais gimęs atlikėjas muzikinę karjerą pradėjo prieš keturiolika metų. 2004 metais atlikėjas pasirodė „Budva“ muzikos festivalyje ir pelnė prizą už geriausią debiutą. 2007 metais Vanja išleido singlą „Pričaj dodirom“ ir jau po kelių mėnesių pasirodė debiutinis atlikėjo albumas. Dainų rinkinys sulaukė populiarumo ir tapo vienu perkamiausių Juodkalnijoje.

Per pastaruosius metus vyras surengė daugybę koncertų, taip pat tapo grupės „VIII2“ pagrindiniu vokalistu. 2017 metais pasirodė jau antrasis Vanjos albumas „Svi životi moji“.

Atlikėjas dainas rašo ne tik sau, tačiau ir kitiems šalies atlikėjams. Lisabonoje skambėsianti daina „Inje“ taip pat yra parašyta Vanjos.

Juodkalnija „Eurovizijoje“:

Nuo 2007 metų konkurse dalyvaujanti Juodkalnija didelių aukštumų dar nepasiekė. Iš devynių buvusių šalies atstovų finalą pasiekė tik du, o geriausiai 2015 metais sekėsi atlikėjui Knez – jis liko 13-as. Į finalą 2014 metais taip pat patekęs Sergej Ćetković užėmė 19-ą vietą.

Įdomu tai, jog šaliai konkurse tik sykį atstovavo solistė moteris – 2009 metais Maskvoje pasirodžiusi Andrea Demirović. Net septyni Juodkalnijos atstovai, įskaitant Vanja, buvo vyrai, o dar du kartus šalis į konkursą delegavo grupes.

Vanja socialiniuose tinkluose:

Justas: Dar žiūrint tragiškos kokybės vaizdo įrašą iš nacionalinio finalo ši daina man paliko neblogą įspūdį, dėl to labai laukiau geros kokybės įrašo ir jis manęs nė kiek nenuvylė. Graži daina, o vieninteliu minusu įvardinčiau ilgoką dainos pradžią. 9/10

Andžej: „Eurovizija“ nebūtų „Eurovizija“ be balkaniškos baladės, todėl matau Juodkalniją finale. Pripažįstu, jog iš esmės „Inje“ nėra per daug išsiskirianti, tačiau tokia muzika kasmet randa savo klausytoją. 7/10

Tautvydas: Nors ir esu tipinių balkaniškų baladžių megėjas, tačiau „Inje“, mano nuomone, yra viena neįdomiausių tokio tipo dainų. Žinoma, Vanja yra puikus atlikėjas, tačiau nemanau, kad to užteks bilietui į finalą. 5/10

Bendras įvertinimas: 6.3

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus