Eurovision.tv nuotr.
Dalyviai

„Eurovizijos 2018“ dalyvių pristatymas: Slovėnija

Šalis: Slovėnija;
Pasirodymo data: gegužės 10 d., antras pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 17;
Atlikėjai: Lea Sirk;
Daina: „Hvala, ne!“;
Kūrinio autoriai: Lea Sirk (m / ž), Tomy DeClerque (m / ž).


Lea Sirk:

Slovėnijos „EMA“ atrankoje pergalę iškojovo Lea Sirk. 1989 metais gimusi atlikėja savo muzikinius mokslus pradėjo vos penkerių. Talentinga mergina mokyklą baigė anksčiau ir toliau mokslus tęsė Šveicarijoje. 2005 metais mergina pelnė apdovanojimą Vokietijoje kaip daug žadanti jauna atlikėja. Po metų Lea dalyvavo šalies talentų laidoje „Bitka talentov“ ir užėmė antrąją vietą. 2009 metais atlikėja pirmą kartą siekė bilieto į „Euroviziją“, tačiau liko tik dešimtoje vietoje. Nesėkmingas buvo ir antrasis pasirodymas – 2010 metų atrankoje Lea užėmė devintą vietą. Po septynerių metų pertraukos į „EMA“ mergina sugrįžo pernai, tačiau vėl didelio palaikymo nesulaukė ir pasirodymą baigė pusfinalyje.

Verta paminėti, jog atlikėja du kartus jau pasirodė „Eurovizijoje“ kaip pritariančioji vokalistė – 2014 metais su Tinkara Kovač bei 2016 metais su ManuElla. Jau gegužės mėnesį Lea Sirk konkurso scenoje pasirodys kaip pagrindinė atlikėja.

Slovėnija „Eurovizijoje“:

Slovėnija „Eurovizijoje“ debiutavo 1993 metais, tačiau tuomet pavyko pasiekti vos 22 vietą. Po metų pertraukos 1995 metais į konkursą sugrįžusi šalis pasiekė net 7 vietą ir iki šiol tai yra geriausias Slovėnijos rezultatas „Eurovizijoje“, kurį pavyko pakartoti 2001 metais. Nuo 2004 metų šalis finalą pasiekė vos 4 kartus – 2007, 2011, 2014 ir 2015 metais. Slovėnijos atstovai konkurse nevengia dainuoti sava kalba – nuo valstybinės kalbos taisyklės panaikinimo (1999 m.) šeši kūriniai nuskambėjo tik slovėniškai, o dar du – dalinai. Slovėniškai „Eurovizijos“ scenoje dainuos ir Lea Sirk.

Statistiškai Slovėnija daugiausia balų konkurse apsikeičia su kaimynėmis Kroatija bei Bosnija ir Hercegovina.

Lea socialiniuose tinkluose:

Kristina: „Hvala, ne!“ yra tikrai geriau už pastarąsias porą Slovėnijos paraiškų, tačiau kūrinys stipriai neužkabina. Pradžia skamba daug žadančiai, o perėjimas verčia tikėtis stiprios kulminacijos, kurios taip ir nesulaukiame – priedainis (jei jį apskritai taip galima pavadinti) silpnas ir nuviliantis. 6/10 

Tautvydas: Viena vertus, tai yra gan modernus ir išsiskiriantis kūrinys, kita vertus – dainos priedainis gan silpnas ir bendras įspūdis lieka ne itin teigiamas. 6/10

Bendras įvertinimas: 7.1

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus