Eurovision.tv nuotr.
Dalyviai

„Eurovizijos 2018“ dalyvių pristatymas: Australija

Šalis: Australija;
Pasirodymo data: gegužės 10 d., antras pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 9;
Atlikėjai: Jessica Mauboy;
Daina: „We Got Love“;
Kūrinio autoriai: Anthony Egizii (m/ž), David Musumeci (m/ž), Jessica Mauboy (ž).


Jessica Mauboy:

Jessica Mauboy yra viena sėkmingiausių Australjos atlikėjų. Moteris gimė 1989 metais, Darvino mieste. Jos muzikinė kelionė prasidėjo dar 2006 metais, kuomet Jessica pasirodė „Australian Idol“ projekte, užėmė antrą vietą ir jau netrukus pasirašė sutartį su įrašų kompanija „Sony Music Australia“. Iki šiol atlikėja yra išleidus tris platininiais tapusius studijinius albumus. Dar du albumai platininį statusą pasiekė kaip garso takelių rinkiniai.

Atlikėja savo muzikinėje karjeroje yra pasirodžiusi su daugybę kitų atlikėjų, tarp kurių –  Flo Rida, Jay Sean, Pitbull, Snoop Dogg, Ludacris, Ricky Martin. Moteris taip pat dainavo Beyonce bei Chris Brown muzikinių turų metu.

Konkurso žiūrovams atlikėja pažįstama iš 2014 metų „Eurovizijos“ Danijoje, kuomet Australijai buvo suteikta galimybė pasirodyti antrojo pusfinalio metu, prieš pat paskelbiant rezultatus. Tuomet scenoje pasirodžiusi Jessica Mauboy atliko kūrinį „Sea of Flags“.

Australija „Eurovizijoje“:

Šiemet Australija konkurse pasirodys jau 4-tą kartą. Į „Eurovizijos“ šeimą per jubiliejinį 60-tąjį konkursą pakviesta šalis turėjo pasirodyti vos vieną sykį, tačiau EBU nusprendė leisti Australijai varžytis ir toliau. Debiuto metu Vienoje Guy Sebastian iškovojo penktą vietą, o po metų Stokholme Demi Im sekėsi dar geriau. Atlikėja tapo komisijos favorite ir užėmusi ketvirtą vietą žiūrovų balsavime, bendroje lentelėje australė liko antra. Pernai Kijeve pasirodęs Isaiah iš pusfinalio iškopė tik profesionalų dėka. Finale Australiją ir vėl gausiai palaikė komisija – skyrė 171 tašką. Vos 2 iš žiūrovų gauti taškai nesutrukdė Isaiah užimti 9-tos vietos galutinėje lentelėje. Statistiškai Australija daugiausia taškų skiria Belgijai, o sulaukia iš Švedijos ir Lenkijos.

Jessica socialiniuose tinkluose:

Tautvydas: Australijos kūrinys, kartais pačio nuostabai, man iš ties patinka – paprasta, tačiau šiuolaikiška daina, įsimenanti melodija. Tiesa, 2014 metais Jessicos pasirodymas „Eurovizijoje“ nebuvo vokaliai stiprus, tad šis aspektas mane kiek neramina. Vis dėl to, abejoti Australijos šansais patekti į finalą nedrįsčiau. 9/10

Andžej: Vos išgirdus pirmą dainos žodį „why“ pasijunti nejaukiai ir pradedi dairytis Loreen. Na, tiek to. „We got love“ yra greitai įsimenanti tipinė pop stiliaus daina su kičinių išsireiškimų apie meilę ir vienybę rinkiniu.Tai Australija, čia net nereikia būti ekstrasensu – Jessica pastoviai šypsosis, švedų režisierė paruoš kokybišką scenografiją su fejerverkais ir ugnelėmis, o pritariantieji užmaskuos dainininkės vokalinius trūkumus ir, aišku, žiūrovai bus pakerėti. 8/10

Bendras įvertinimas: 7.6

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus