DR nuotr.
Dalyviai

„Eurovizijos 2018“ dalyvių pristatymas: Danija

Šalis: Danija;
Pasirodymo data: gegužės 10 d., antras pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 5;
Atlikėjai: Rasmussen;
Daina: „Higher Ground“;
Kūrinio autoriai: Niclas Arn (m/ž), Karl Eurén (m/ž).


Rasmussen:

32-ejų Jonas Flodager Rasmussen, paprastai visiems prisistatantis kaip tiesiog Rasmussen, gimė Viborge. Kelią į pripažinimą vyras pradėjo grupėje „Hair Metal Heröes“, kurios repertuare skamba Elton John ar grupės „ABBA kūriniai.  Be to, kad dainuoja, jis taip pat yra ir aktorius, sukūręs vaidmenis tokiuose miuzikluose kaip „West Side Story“, „Rent“ ir „Les Misérables“. Orhuso universitete baigęs dramaturgijos ir muzikos studijas, šiuo metu teatro paslapčių moko kitus tiek gimtajame Viborge, tiek ir Orhuse.

Atlikėjas daugelio jau yra pramintas vikingu, ir tai, jog jis Lisabonoje atliks būtent garsaus vikingo Magnus Erlendsson įkvėptą kūrinį, nėra sutapimas. Rasmussen yra atskleidęs, jog pasiūlymą dalyvauti atrankoje gavo tiesiogiai iš nacionalinio transliuotojo – DR susisiekė su juo tiesiog „Facebook“, teigdami, jog ieško į vikingą panašaus ir gerai dainuoti sugebančio atlikėjo, kuriam tiktų būtent kūrinys „Higher Ground“.

„Higher Ground“ sukūrė švedai Niclas Arn ir Karl Eurén. Abu kūrėjai metų bėgyje yra sukūrę kelias dainas, kurios dalyvavo švedų „Melodifestivalen“, iš kurių populiariausia yra „Kom“; ją 2010 metais atliko „Timoteij“ ir finale užėmė 5 vietą. Niclas Arn taip yra yra švedų grupės „Rolandz“, šiemet patekusios į „Melodifestivalen“ finalą, narys.

Danija „Eurovizijoje“:

Televizijos konkursas „Dansk Melodi Grand Prix“ yra organizuojamas nuo pat 1957 metų, kai Danija prisijungė prie „Eurovizijos“ dalyvių būrio. Laidos formatas yra gan sėkmingas: iki šiol Danijai padovanojo tris tarptautinio konkurso laimėtojus – Grethe & Jørgen Ingmann (1963 m.), Olsen Brothers (2000 m.) ir Emmelie de Forest (2013 m.). Įdomu yra tai, jog paskutinės dvi pergalės buvo pasiektos, kai konkursui šeimininkavo kaimyninė Švedija.

Tarp penkių geriausių dainų Danija yra pakliuvusi net 14 kartų, ir vos kartą – 2002-aisiais, iš visų konkurse dalyvavusių šalių liko paskutinė. Nuo pusfinalių sistemos įvedimo ši valstybė pusfinalio slenksčio neperžengė vos 4 kartus. Angliškai šios šalies atstovai konkurse uždainavo tik 1999 metais, kai buvo panaikinta tik nacionaline kalba dainuoti leidžianti taisyklė. Dažniausiai „euroviziniais“ balais Danija apsikeičia su kaimynine Švedija.

YouTube player

Rasmussen socialiniuose tinkluose:

Eimantas: Jei nebūtų jie skandinavai, atrodytų keistai, o dabar viskas labai gerai – įdomu, skambu, įsimintina. 9/10

Andžej: Iš „Eurovizijos“ arenos Danija nukels žiūrovus į nuotykių filmo vertą kelionę. Nepasakyčiau, kad tai yra viena iš tų dainų, kurią galėčiau įtraukti į savo mėgstamiausiųjų grojaraštį, tačiau danų paraiška yra maksimaliai išpildyta. Muzika puikiai dera su tuo, ką matome scenoje. Rasmussen kartu su komanda yra įsijautę į savo vaidmenis kaip tikri aktoriai. Būtinai turiu pagirti ir aranžuotės autorių – būgnai ir styginiai skamba neįtikėtinai. 8/10

Kristina: Kasmet nekantrauju išgirsti Skandinavijos šalių atrankų kūrinius, nes tikiuosi išgirsti tik šiam regionui būdingus muzikos motyvus, o šiemet Danijos kūrinys turi skambesį, kuris iš karto primena vikingus. Tikiuosi, jog danai paruoš galingą ir įsimenantį pasirodymą, nes pasirodymas nacionaliniame finale nebuvo labai stiprus, tačiau tai buvo geriausia, ką danai šiemet galėjo pasiūlyti. 7/10

Bendras įvertinimas: 7.9

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus