Eurovision.tv
Dalyviai

„Eurovizijos 2018“ dalyvių pristatymas: Suomija

Šalis: Suomija;
Pasirodymo data: gegužės 8 d., pirmas pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 15;
Atlikėja: Saara Aalto;
Daina: „Monsters“;
Kūrinio autoriai: Saara Aalto (m/ž), Joy Deb (m/ž), Linnea Deb (m/ž), Ki Fitzgerald (m/ž).


Saara Aalto:

Saara Aalto yra gerai konkurso gerbėjų pažįstama atlikėja. 2004, 2008 ir 2009 metais Saara nacionalinėje atrankoje dalyvavo grupės sudėtyje arba kaip pritariančioji vokalistė, o 2011 metais mergina su kūriniu „Blessed with Love“ pirmą kartą pasirodė kaip solistė ir liko antroje vietoje. Laimę atrankoje atlikėja ir vėl išbandė 2016 metais, bet jai dar kartą teko tenkintis antrąja vieta.

Atlikėja jautė, jog Suomijoje savęs nebegali daugiau realizuoti, todėl išvyko į Didžiąją Britaniją ir sudalyvavo britų „X-faktoriuje“, kuriame ir vėl užėmė antrą vietą, tačiau tai nesutrukdė atlikėjai pradėti tarptautinės karjeros ir suburti nemažą gerbėjų būrį visoje Europoje.

Saara Aalto iš viso yra išleidusi 5 albumus, iš kurių vienas net gi skamba kiniškai („Ai De Zhu Fu“). Atlikėja neseniai paskelbė, jog balandžio 27 dieną bus išleistas jau šeštasis jos albumas, kuris vadinsis „Wild Wild Wonderland“. 

Atlikėja yra prasitarusi, jog buvo nusprendusi daugiau nebedalyvauti atrankose ir tikėjosi, jog vieną dieną į „Euroviziją“ išvyks be jų; dar lapkričio mėnesį Saaros lūkesčiai išsipildė ir nacionalinis Suomijos transliuotojas pasiūlė atlikėjai ginti gimtosios šalies garbę konkurse.

Suomija „Eurovizijoje“:

Suomija konkurse pirmą kartą pasirodė 1961 metais, bet savo pirmos, ir kol kas vienintelės pergalės turėjo laukti net 45 metus. Tai pavyko pasiekti tik 2006 metų pavasarį, kai į Atėnuose vykusi konkursą iškeliavo grupė „Lordi“ ir savo griausmingu trijų minučių pasirodymu pavergė visą Europą. Antras geriausias šios šalies rezultatas buvo pasiektas dar 1973 metais, kai Marion Rung pakilo į šeštą vietą.

Neskaitant prieš dvylika metų pasiektos pergalės, nuo pat 1990 metų Suomijos atstovai nėra patekę į geriausiųjų dešimtuką. Patekimo į finalą statistika irgi nedžiugina – suomiai paskutinį kartą jame dainavo 2014 metais. Paskutinėje vietoje yra likę net dešimt kartų, o tris kartus – nesulaukę nė vieno balso. Tradiciškai taškais apsikeičia su kaimynėmis iš Skandinavijos pusiasalio – Norvegija ir Švedija.

Saara socialiniuose tinkluose:

Kristina: Labai džiaugiuosi, jog suomiai šiemet į konkursą delegavo Europoje karjeros laiptais kylančią Saarą. Kiek teko matyti socialiniuose tinkluose, atlikėja turi didelę gerbėjų auditoriją, kuri ją tikrai palaikys konkurse, todėl manau, kad po kelerių metų pertraukos Suomiją ir vėl išvysime finale. Saara yra puikų balsą turinti atlikėja, o „Monsters” yra kokybiškas ir puikiai „Eurovizijai” tinkantis kūrinys. 10/10

Andžej: Saaros galingas vokalas nusipelnė geresnės dainos nei „Monsters“, nors kūrinys turi visus šansus patekti į finalą ir tapti vasaros hitu. Visgi abejoju, jog atlikėja kovos dėl pirmų pozicijų. Labai tikiuosi, jog Lisabonos konkurso scenoje neišvysime to pigių triukų cirko, kurį regėjome „UMK“ finale. Daugelis teigia, jog Saaros pasirodymas Lietuvos nacionaliniame finale buvo labiau vykęs. Aš visiškai su jais sutinku. 8/10

Tautvydas: Daina „Monsters“ yra tai, ko šiuo metu klausosi dauguma pop muzikos gerbėjų. Nesunkiai įsimenentis, ritmingas kūrinys tikriausiai bus vienas didžiausių šokių aikštelės hitų „Eurovizijos“ metu. Visgi stebinant Saaros pasirodymus visuomet susidaro toks įvaizdis, kad jai kažko trūksta ir iki galo įtikinti nesugeba. Belieka tikėtis, jog konkurso metu Saarai pavyks pavergti žiūrovus bei komisiją ir iškovoti vietą finale. 10/10

Bendras įvertinimas: 8.5

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus