Eurovision.tv nuotr.
Dalyviai

„Eurovizijos 2018“ dalyvių pristatymas: Izraelis

Šalis: Izraelis;
Pasirodymo data: gegužės 8 d., pirmas pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 7;
Atlikėja: Netta Barzilai;
Daina: „Toy“;
Kūrinio autoriai: Doron Medalie (m / ž) , Stav Beger (m / ž).


Netta Barzilai:

Netta gimė 1993 metais Izraelyje gruzinų šeimoje. Nors atlikėją iki šiol būdavo galima išgirsti tik klubuose, Netta turi iš ties daug patirties muzikos pasaulyje. Ji ne tik turi muzikinį išsilavinimą, tačiau yra buvusi instruktore jaunųjų muzikantų stovykloje, vokaliste Izraelio laivyno muzikiniame kolektyve, vėliau ji tapo viena iš grupės „The Experiment“ įkūrėjų bei vaidino teatre.

Netta prieš kelerius metus, įkvėpta Naujosios Zelandijos atlikėjos Kimbra, įsigijo mikšerį, kurį dabar dažniausiai ir naudoja savo improvizacinių pasirodymų metu – tai tapo jos vizitine kortele. Izraelio žiniasklaida buvo pranešusi, jog konkurso organizatoriai tikriausiai leis Nettai naudoti mikšerį ir Lisabonos scenoje, tačiau vokalai turės būti įrašomi gyvai pasirodymo metu.

Atlikėjos „eurovizinio“ kūrinio autoriai – Stav Beger ir Doron Medalie. Pastarasis parašė 2015 ir 2016 metų Izraelio kūrinius „Eurovizijoje“; tiek „Golden Boy“, tiek „Made of Stars“ pasiekė konkurso finalą. Gegužę Portugalijoje skambėsiantis kūrinys „Toy“ įprasmina šiuo metu itin aktualią #MeToo temą, o pagrindinė dainos mintis paprasta – moterys nėra žaislai.

Izraelis „Eurovizijoje“:

Nuo 1973 metų konkurse dalyvaujančio Izraelio sąskaitoje – trys pergalės. Pirmą kartą trofėjus atsidūrė Izhar Cohen rankose 1978 metais, kurį jis po metų sėkmingai perdavė į tėvynainių Gali Atari ir Milk & Honey rankas, kurie sudainavo legendiniu tapusį kūrinį „Hallelujah“. Trečio karto teko laukti beveik du dešimtmečius, iki kol teisę atstovauti gimtinei iškovojo Dana International su „Diva“.

Nuo pusfinalių sistemos įvedimo Izraelis yra praleidęs 6 finalus, o tarp 2011 ir 2014 metų šalies atstovai išgyveno savotišką krizę, nes nė vienam iš jų nepavyko prasibrauti į finalą. Nesėkmės ruožas buvo nutrauktas prieš trejus metus, kai šalies garbę gynė auksinis berniukas Nadav Guedj, iškovęs 9-tą vietą ir užtikrinęs Izraeliui vieną geriausių pastarųjų metų pasiekimų. Daugiausiai Izrealio gyventojai taškų skiria Švedijai, o sulaukia iš Prancūzijos.

YouTube player

Netta socialiniuose tinkluose:

Kristina: Labai džiaugiuosi, jog Izraelis šiemet į „Euroviziją“ delegavo būtent Nettą. Atlikėja yra be galo charizmatiška, originali ir nebijanti būti savimi. „Toy“ yra originalių ir net šiek tiek keistų detalių turintis kūrinys, ir, be abejonės, viena smagiausių šių metų dainų. Lažybininkų prognozės manęs visiškai nestebina ir pati tikiu, jog Izraelis šiemet yra rimtas pretendentas į pergalę. 10/10

Evelina: Jau vos po kelių sekundžių supranti, kad klausai tikrai vieną realiausių pretendentų laimėti šių metų „Euroviziją“. Skambesys, atlikėjos charizma ir temos, apie kurias kalbama dainoje – viskas taip aktualu šiandien. 10/10

Tautvydas: Nekyla nė mažiausių abejonių, ar šis kūrinys yra vertas būti tarp favoritų šiųmetiniame konkurse. Puiki, charizmatiška, vokaliai stipri atlikėja ir greitai įsimenantis, originalus kūrinys. Neabejoju, jog Lisabonoje sulauksime dar ir nuostabaus pasirodymo! 10/10

Bendras įvertinimas: 9.3

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus