Eurodiena.lt nuotr
Atrankos

Eurodiena.lt komanda lankosi „Eurovision PreParty Riga 2018“

Ketvirtąjį kovo savaitgalį į Latvijos sostinę Rygą suvažiavo žurnalistai ir „Eurovizijos“ gerbėjai iš viso pasaulio. Latvijos „Eurovizijos“ gerbėjų klubas penktąjį kartą surengė „Eurovision PreParty Riga“ ir tokiu būdu pradėjo 2018 metų „eurovizinių“ vakarėlių maratoną.

Iš pradžių buvo planuota, jog šventėje pasirodys tik trijų šių metų šalių atstovai – Latvijos, Čekijos ir Moldovos. Tačiau paskutinę akimirką prie jų prisijungė ir Lietuvos atstovė Ieva Zasimauskaitė. Primename, jog paskutinį kartą Lietuvos dalyviai Rygos vakarėlyje lankėsi 2015 metais.

Penktadienį Ieva kartu su savo varžovais iš užsienio, nors sprendžiant iš bendravimo galbūt vertėtų jau vadinti juos draugais, lankėsi latvių televizijos šou, dalijo interviu radijo stotyse ir turiningai leido laiką.

Mikolas ir Ieva / „Latvijskoe radio 4“ nuotr.

Šeštadienio popietę atlikėjai atvyko į „Crystal Club“ koncertų salę, kur jų jau laukė gerbėjai ir fotoaparatų objektyvus nusitaikę žurnalistai. Netikėta staigmena tapo Rusijos populiariosios muzikos karaliaus ir daugelio „Eurovizijos“ dalyvių prodiuserio Filipo Kirkorovo atvykimas. Dainininkas penktadienį koncertavo Šiauliuose, kur pristatė ir savo šių metų „eurovizinius“ globotinius iš Moldovos, grupę „DoReDos“. Kitą dieną Filipas suplanavo koncertą Rygoje, todėl nusprendė apsilankyti ir spaudos konferencijoje. Dainininkas dalijo dalyviams patarimus ir skatino atsipalaiduoti, pamiršti apie konkurenciją, prizus ir mėgautis naujomis tarptautinėmis pažintimis ir žurnalistų dėmesiu.

Eurodiena.lt nuotr.

Mūsų šalies atstovė bendraudama su žurnalistais pasižymėjo nuoširdžia šypsena, juoku ir neapsakomu draugiškumu, apie kurį teko išgirsti ir iš kitų reporterių lūpų. Ieva mėgaujasi bendravimu ir komunikuoja su kiekvienu lyg su seniai pažįstamu draugu. Taip pat buvo labai džiugu girdėti puikią atlikėjos anglų kalbą. Ievai nekyla jokių problemų atsakinėjant į reporterių klausimus ar formuluojant savo mintis.

Eurodiena.lt nuotr.

Po bendro pozavimo nuotraukoms prasidėjo didžioji interviu medžioklė. Žurnalistai kovojo dėl atlikėjų dėmesio, rengė reportažus internetiniams portalams ir televizijai.

Eurodiena.lt nuotr.

Mums taip pat pavyko pasigauti Ievą, todėl nekantraujame pasidalyti informacija apie tolesnius Lietuvos atstovės pasiruošimo „Eurovizijai“ planus:

Po kelių valandų pertraukos į „Crystal Club“ koncertų salę pradėjo burtis „eurovizinės“ muzikos ištroškę svečiai. Nors koncertas turėjo prasidėti 20 val., patys dalyviai į renginį vėlavo ilgiau nei valanda. Pasirodo, Filipas Kirkorovas nusivežė juos į savo koncertą. Atlikėjai žengė raudonu kilimu ir pasijutę tikromis žvaigždėmis pozavo prieš kameras. Paklausta apie aplankytą Kirkorovo šou, Ieva prisipažino, jog nėra panašaus muzikos stiliaus mėgėja, nors populiariosios muzikos karaliaus paruoštas reginys ją nustebino. Dainininkei labai patiko, jog Filipas aktyviai agitavo žiūrovus salėje balsuoti už vakarėlyje dalyvaujančius atlikėjus, tarp jų, ir už Ievą.

Eurodiena.lt nuotr.

Gaila, tačiau vakaras ne taip sėkmingai prasidėjo renginio viešniai iš Maltos Amber. Žurnalistai taip buvo išvarginti kitų dalyvių laukimo, jog visiškai pamiršo apie 2015 metų Maltos atstovę. Dar vėliau atvykusios Amber tiesiog neliko kam fotografuoti. Akivaizdu, jog tai atlikėją sutrikdė ir šiek tiek nuliūdino.

„Eurovision PreParty Riga 2018“ koncertą atidarė latvių nacionalinės atrankos žvaigždė Markus Riva. Vėliau pasirodė ir šių metų konkurso dalyviai Mikolas Josef iš Čekijos, Ieva Zasimauskaitė iš Lietuvos ir Laura Rizzotto iš Latvijos.

Ieva Zasimauskaitė / Eurodiena.lt nuotr.

Ievos pasirodymas buvo sėkmingas. Labai džiugu, jog apsieita be techninių nesklandumų. Vokalas viso pasirodymo metu skambėjo užtikrintai, o salė negailėjo aplodismentų. Pasirodymo įrašą galite peržiūrėti, paspaudę šią nuorodą.

Eurodiena.lt nuotr

Po lyriškos Lietuvos dainos atėjo metas šiek tiek pajudėti. Čekas Mikolas ne tik atliko dvi savo dainas, tačiau ir bandė išmokyti žiūrovus šmaikščios choreografijos.

Laura Rizzotto / Eurodiena.lt nuotr.

Pusiau latvės, pusiau brazilės, gyvenančios Niujorke pasirodymas buvo šiek tiek silpnesnis. Laura kelis kartus pradėdavo dainuoti iš naujo, nes arba nepataikydavo į tonaciją, arba nelaiku įstodavo. Latvijos atstovė dainavo net penkis kūrinius, o salė palaikė ją plojimais.

Dėl vis dar neatvykusių moldavų, kurie dainavo Kirkorovo koncerte, eterį užpildyti bandžiusiai Laurai į pagalbą stojo vakaro „vinimi“ turėjusi tapti maltietė Amber. Atlikėja padainavo „eurovizinių“ hitų perkūrinius ir savo konkursinę 2015 metų paraišką „Warrior“. Beje, pastarosios dainos atlikimą vokalistė skyrė šeštadienį anapilin iškeliavusiai pirmajai „Eurovizijos“ nugalėtojai iš Šveicarijos Lys Assiai.

Eurodiena.lt nuotr.

Pagaliau scenoje pasirodė ir Moldovos atstovai „DoReDos“. Balkaniškais ritmais grupei be ypatingų pastangų pavyko užkurti salėje ugnį ir priversti žiūrovus šokti.

Eurodiena.lt nuotr.

Kol publiką linksmino energingi atlikėjai iš Moldovos, balkone pasirodė ir Filipas Kirkorovas. Dainininkas įteikė gėlių puokštę mūsų atstovei Ievai Zasimauskaitei ir ilgai su ja šnekučiavosi.

Eurodiena.lt nuotr.

Po visų pasirodymų į žiūrovų salę nusileidę atlikėjai atsipalaidavę šoko, bendravo su gerbėjais ir darėsi asmenukes. Ievai tikrai netrūko gerbėjų dėmesio.

Eurodiena.lt nuotr.

Netrukus „Crystal Club“ koncertų salėje prasidėjo šokių naktis, kurios metu skambėjo garsiausi visų laikų „Eurovizijos“ dainų konkurso hitai. Mums taip pat beliko patraukti kameras į šoną ir įsitraukti į „eurovizinį“ šokių sūkurį.

Ieva Zasimauskaitė ir „Eurodienos“ komanda
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus