Dalyviai

Mirė pirmoji „Eurovizijos“ nugalėtoja Lys Assia

Šeštadienio vakarą „Eurovizijos“ gerbėjus pasiekė liūdna žinia – sulaukusi 94-erių metų mirė pirmojo konkurso nugalėtoja Lys Assia.  

1924 metais Šveicarijoje gimusi Lys Assia, kurios tikrasis vardas – Rosa Mina Schärer, per savo ilgą karjerą turėjo progą pasirodyti prieš Jungtinės Karalystės karalienę Elžbietą II, taip pat Egipto karalių Faruk bei Argentinos pirmąją damą Evą Peron.

Lys šalyje išgarsėjo šeštajame dešimtmetyje. 1956 metais Lugano mieste vykusiame pirmajame „Eurovizijos“ dainų konkurse du kūrinius atlikusi Lys iškovojo pergalę su „Refrain“. 1957 su kūriniu „L’enfant que j’étais“ į konkursą grįžusi atlikėja užėmė priešpaskutinę vietą, o trečiasis bandymas „Eurovizijoje“ 1958 buvo sėkmingas ir Lys atlikta daina „Giorgio“ liko antroje vietoje.

2012 metais Lys dar sykį bandė sugrįžti į „Euroviziją“ – Šveicarijos nacionalinės atrankos finale daina „C’était Ma Vie“ liko tik aštuntoje vietoje, tačiau atlikėja buvo pakvieta į konkursą kaip garbės viešnia. 2013 metais su grupe „New Jack“ dainą „All in Your Head“ įrašiusi Lys penktą ir paskutinį kartą siekė bilieto į „Euroviziją“. Tuomet grupė nebuvo atrinkta tarp nacionalinės atrankos finalistų.

Pastaraisiais metais Lys Assia buvo nenuginčijama konkurso ambasadorė – atlikėja vykdavo į beveik visus konkursus, dalydavo interviu, nuolatos skelbdavo savo favoritus „Eurovizijoje“ ir buvo tikra ikona, mylima žurnalistų ir konkurso gerbėjų.

Pirmoji „Euroviziją“ laimėjusi daina „Refrain“:

2012 metų Šveicarijos nacionalinės atrankos kūrinys „C’était Ma Vie“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus