Atrankos

Užsienio žurnalistų verdiktas: Ieva Zasimauskaitė

Kaip ir praeitas metais, šiemet nusprendėme pasiklausti savo kolegų iš užsienio, kaip jie vertina mūsų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalininkus. Devyni „eurovizinių“ naujienų portalai pateikė savo verdiktą apie Ievos Zasimauskaitės „When We’re Old“.

Kacper (Lenkija):

Ievos daina yra magiška. Kiekvieną kartą besiklausydamas jos, atrandu kažką naujo, stebinančio. Atlikėjos balsas yra nuostabus. Vienintelis minusas yra tai, jog daina atliekama angliškai. Lietuvių kalba apdovanotų šį kūrinį naujomis spalvomis ir emocijomis.

8/10

Joe (Jungtinė Karalystė):

Nuostabi, saldi daina. Tiesa, atrodo, jog jai bus nelengva net ir likusių penkių konkursinių dainų fone. O ką jau kalbėti apie visas šalių paraiškas, kurios bus pristatytos Lisabonoje. 

5/10

Jaime (Jungtinė Karalystė):

Lėta baladė, kurioje puikiai dera melodija ir balsas. Perėjimas iš anglų kalbos į lietuvių skamba puikiai – pats tas, ko reikia „Eurovizijai“. Gera daina, nuostabiai atliekama ir šiek tiek išsiskirianti iš kitų panašaus stiliaus „eurovizinių“ dainų. 

8/10

Desirée (Nyderlandai): 

Sprendžiant iš paskutinių dainos sekundžių, kai Ieva emocionaliai pratrūko, manau, jog būtina į kūrinį įtraukti daugiau lietuviškų žodžių. O galbūt ir atlikti jį tik lietuvių kalba. Pasirodymas išsiskiria iš kitų savo paprastumu ir nuoširdumu, nors įtraukti daugiau dinamiškumo antros dainos dalyje nepakenktų.

Andrew (Serbija): 

Vertinant visas šešias atrankos finalo dainas, klausydamas šio kūrinio jaučiuosi patogiausiai, nes jis yra švelniai ir aiškiai atliekamas. Džiugu, jog atlikėja nusprendė nepasikliauti vien anglų kalba ir įtraukė kelias lietuviškas eilutes. Tai būtų geriausias pasirinkimas Lietuvai, nors manau, jog su „When We’re Old“ šaliai nepavyktų pasiekti rekordinio rezultato arba prisijungti prie pergalę jau iškovojusių Baltijos kaimynių Estijos ir Latvijos. Aišku, tai nereiškia, jog jos tuomet buvo vertos pergalių… Grįžtant prie Ievos, ji turi visus šansus išvykti į Lisaboną ir patekti į finalą.

8/10

Sergio (Ispanija):

Nuostabi lyrinė daina su puikiu tekstu. Šiek tiek primena airiškas „eurovizines“ balades. 

8/10

Aleksandra (Lenkija):

Saldi, tačiau blanki daina. Tai gali patikti daugeliui klausytojų, tačiau manęs visiškai nesujaudino. 

3/10

Aleksandr (Ukraina):

Ievos daina paliečia jausmus. Pasirodymas pastatytas paprastai, tačiau apgalvotai. Mergina labai stengėsi išgyventi šią dainą, kas jai yra naudinga, tačiau emocionalumo šiek tiek pritrūko. Visiškai pritariu, jog frazė lietuvių kalba yra puiki!

9/10

Kylie (Naujoji Zelandija):

Puiki sentimentali baladė, kurią dainuoja miela jauna atlikėja. Nuo pat pirmų pasirodymo akimirkų suvoki, jog ši daina verta dėmesio. 

8/10

  Michael (Jungtinė Karalystė):

Nepaisant kūrinio lėto tempo, Ievai pavyksta prikaustyti žiūrovų dėmesį ir išlaikyti salėje tylą. Tiesa, pati daina manęs nesužavėjo tiek, kiek paskutinės dvi Ievos „eurovizinės“ paraiškos. Daina „When We’re Old“ lengvai susiklauso ir palieka gerą įspūdį. Ji iš tiesų išsiskiria iš kitų panašaus stilių baladžių. Tai yra tas variantas, kuri Lietuva turėtų išsiųsti į Lisaboną. 

9/10

Žurnalistų verdiktas: 7,33

 


Tarpiniai rezultatai:

  1. Ieva Zasimauskaitė – „When We’re Old“ – 7,3
  2. Paula – „1 2 3“ –  6,8
  3. Monika Marija – „The Truth“ – 6,4
  4. Kotryna Juodzevičiūtė – „That girl“ – 6,2
  5. Jurgis Brūzga – „4Love“ – 5,3

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
neiko rimto
neiko rimto
prieš 6 metus

Gaila Ievos ir jos pastangu -pravalas