Atrankos

Į 2018 metų „Euroviziją“ atstovauti Norvegijai sugrįžta Alexander Rybak

Ką tik pasibaigė 2018 metų „Nors Melodi Grand Prix“ finalas, kurio metu pergalę išplėšė Alexander Rybak su daina „That’s How You Write a Song“. 

Šįvakar norvegų atrankos finale pasirodė dešimt dalyvių ir net trys iš jų jau yra dainavę „Eurovizijoje“ – Stella Mwangi (2011), Aleksander Walmann (2017) ir 2009 metų nugalėtojas Alexander Rybak. Po trijų turų paaiškėjo, jog būtent „Fairytale“ hito atlikėjui lemta sugrįžti į didžiosios „Eurovizijos“ sceną ir apginti Norvegijos garbę Lisabonoje.

Alexander Rybak gimė 1986 metais Minske, Baltarusijoje. Ketverių metų kartu su tėvais išvyko gyventi į Norvegiją. 2009 metų „Norsk Melodi Grand Prix“ nacionalinės atrankos finale su daina „Fairytale“ surinko net 700 tūkst. žiūrovų balsų ir iškovojo teisę atstovauti norvegams Maskvoje vykusioje „Eurovizijoje“, o ten išplėšė pirmąją vietą, surinkęs tuo metu rekordinį 387 taškų skaičių.

Po „Eurovizijos“ atlikėjas bandė siekti karjeros aukštūmų įvairiose šalyse. Alexander aktyviai pasirodydavo Baltarusijos renginiuose, taip pat įrašinėjo kūrinius rusų klausytojų auditorijai. 2013 metais kartu su orkestru buvo surengęs didžiulį solinį koncertą Lietuvoje. 2015 metais parašė dainą baltarusių atrankoje dalyvavusiai merginų grupei „Milki“, kurios galiausiai užėmė tik ketvirtą vietą. Tais pačiais metais atlikėjas dalyvavo laidos „Muzikos kaukė“ rusiškame analoge.

Primename, jog Norvegijos atstovas pasirodys 2018 metų „Eurovizijos“ antrajame pusfinalyje, vyksiančiame gegužės 10 dieną.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
kandi Sama
kandi Sama
prieš 6 metus

i finala tikrai pateks, gali but labai aukstai