1in360
Atrankos

San Marinas ruošiasi nacionalinės atrankos finalui

San Marino transliuotojas SMRTV dar rudens pradžioje kartu su britų kompanija „1in360“ susibūrė į vieną komandą ir paskelbė, kad pirmąjį kartą per dalyvavimo istoriją šalis atstovą rinks ne uždaru būdu, o nacionalinės atrankos metu.

Spalio 15-ąją San Marino atrankos organizatoriai paskelbė internetinį talentų šou, kurio metu dainininkai iš viso pasaulio galėjo pretenduoti į nykštukinės valstybės atstovo vietą artėjanačiam dainų konkursui. Kiekvienas iš pretendentų privalėjo į svetainės „1in360“ platformą įkelti filmuotos medžiagos įrašą, kuriame aiškiai girdėtųsi atlikėjo vokalo galimybės. Per mažiau nei du mėnesius buvo sulaukta daugiau kaip iš 250 įrašų iš 60 pasaulio valstybių.

Gruodžio 23-ąją buvo paskelbti 11-a į pusfinalių patekusių laimingųjų. Aštuonis atlikėjus į kitą etapą delegavo komisiją, o likusieji išrinkti gerbėjų.

Progą pasirodyti pusfinaliuose iškovojo Camilla North (Norvegija), Emma Sandström (Suomija), Franklin Calleja (Malta), Giovanni Montalbano (Italija), IROL (San Marinas), Jenifer Brening (Vokietija), Jessika Muscat (Malta), Judah Gavra (Izraelis), Sara de Blue (Austrija), Sebastian Schmidt (Vokietija) ir Tinashe Makura (Zimbabvė).

Kiekvienas atlikėjas gavo du kūrinius, kurių akustines versijas atliko vasario 9 ir 16 dienomis vykusiuose pusfinaliuose. Tuomet komisija kiekvieną dalyvį paliko tik su viena daina. Jau šį šeštadienį 11 finalistų pristatys patobulintas savo kūrinių versijas, o finalas bus transliuojamas iš Slovakijos sostinės Bratislavos.

Atrankos finale skambėsiančios dainos (paspaudę ant pavadinimo, galite išgirsti kūrinį):

  1. Sebastian Schmidt – „Stay“;
  2. Camilla North – „Yo No Soy Tu Chica“;
  3. Emma Sanström – „Diamonds“;
  4. Franklin Calleja – „Stay“;
  5. Giovanni Montalbano – „Per Quello Che Mi Dai“;
  6. IROL ft. Sebastian Schmidt – „Sorry“;
  7. Jenifer Brening – „Until The Morning Light“;
  8. Jessika Muscat ft. Jenifer Brening– „Who We Are“;
  9. Judah Gavra – „Stay“;
  10. Sara de Blue – „Out Of The Twilight“;
  11. Tinashe Makura – „Free Yourself“.

Nugalėtojas bus išrinktas susumavus komisijos ir fanų balsus. Pusfinaliuose atlikėjus vertino ir 2016 metų Austrijos atstovė Zoe, tačiau paaiškėjus, jog mergina prisidėjo prie daugumos finale skambėsiančių dainų kūrybos, atlikėja šeštadienį nebalsuos.

Žiūrovų balsavimo taisyklės buvo keistos net kelis kartus. Balsavimas vyksta „Global Rockstar“ svetainėje, kur kiekvieną kūrinį galima paremti finansiškai, tuo pačiu išreiškiant palaikymą atrankoje bei įgijant teisę į būsimo autorinio atlyginimo dalį. Mažiausia investicijos suma – 2 eurai (sumažinta nuo 20 eurų). Verta paminėti, jog kiekvienas kūrinys gali surinkti ne daugiau kaip 8000 eurų – tokia surinkta suma reikštų aukščiausią balą žiūrovų balsavime. Kelioms dainoms sulaukus maksimalią sumą, visos atrankos finale gautų po 12 balų. Įdomu tai, kad Sara de Blue jau yra surinkusi 8000 eurų, tuo tarpu vienintelis atrankos dalyvis iš San Marino, IROL, šiuo metu turi vos 6 eurus.

Balsuoti už dalyvį, skiriant atlikėjui 2 eurus, galite paspaudę šią nuorodą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus