Atlikėjų asmeninio archyvo nuotr.
Dalyviai

Lisabonoje Vengrijai atstovaus rokeriai „AWS“

Šį vakarą Vengrijoje įvyko šeštoji ir paskutinė „A Dal 2018“ laida: konkurso finalas, kurio metu pasirodė aštuoni ankstesnius etapus įveikę atlikėjai, kurie rungėsi dėl nugalėtojo titulo ir galimybės atstovauti Vengrijai didžiojoje „Eurovizijoje“. Po komisijos ir žiūrovų balsavimo paaiškėjo, jog bilietą į Lisaboną gavo „post-hardcore“ stiliaus grupė „AWS“ su kūriniu „Viszlát nyár“!

Šį vakarą konkurso balsavimas vyko dviem etapais: pirmiausia komisija išrinko keturis atlikėjus, jų nuomone, verčiausius pergalės, o toliau šiuos atlikėjus vertino tik žiūrovai, kurių balsai ir nulėmė, jog nugalėtojais tapo „AWS“. Be abejo, balsavime netrūko netikėtumų, mat „AWS“, ankstesniuose etapuose buvę komisijos favoritais, vos per plauką pateko tarp laimingųjų ketvertuko.

Komisijos balsai:

  1. Gergely Dánielfy – „Azt mondtad“; (36)
  2. Viktor Király – „Budapest Girl“; (30)
  3. yesyes – „I Let You Run Away“; (28)
  4. AWS  – „Viszlát nyár“; (8)
  5. Leander Kills – „Nem szól harang“; (6)
  6. Gábor Heincz Biga – „Good Vibez“; (4)
  7. Tamás Horváth – „Meggyfa“; (0)
  8. Zsolt Süle – „Zöld a május“; (0)

Naujųjų vengrų atstovų „AWS“ grupę sudaro Bence Brucker, Dániel Kökényes, Örs Siklósi ir Áron Veress, kurie muzikinei veiklai susibūrė dar 2006 metais. Grupė yra išleidusi tris singlus ir tris albumus bei yra laimėjusi kelis nacionalinius ir tarptautinius apdovanojimus. Grupė kuria roko ir metalo stiliaus muziką, o jų pasirodymams būdinga didelė energija ir emocija.

Kaip manote, ar vengrai pasirinko teisingai, į Lisaboną siųsdami „Eurovizijai“ neeilinio muzikos stiliaus kūrinį? Ar vengrų rokeriams pavyks nesulaužyti Vengrijos statistikos ir patekti į didįjį „Eurovizijos“ finalą, sužinosime antrojo pusfinalio metu gegužės 10 dieną.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
kandi Sama
kandi Sama
prieš 6 metus

nejuokinkit, tikrai nepateks su tokia daina, ne tie laikai