Cosmopolitan.si nuotr.
Dalyviai

Slovėnijos viltis Lisabonoje – Lea Sirk

Pirmoji šalis, šį vakarą išsirinkusi savo atstovę – Slovėnija. 2018 metų „EMA“ festivalyje triumfavo 28-erių Lea Sirk. Atlikėja pergalę iškovojo su kūriniu „Hvala, ne!“

Iš viso šio vakaro renginyje pasirodymus dovanojo aštuoni dalyviai, įveikę prieš savaitę vykusio pusfinalio barjerą. Nugalėtoją rinko komisija ir televizijos žiūrovai. Beveik visi profesionalai aukščiausius balus skyrė Leai Sirk, tad atlikėja stipriai išsiveržė į priekį. Skelbiant žiūrovų balsus paaiškėjo, jog Lea užėmė tik trečią vietą, tačiau surinktų balų užteko išsaugoti pirmąją vietą bendroje lentelėje. Grupę BQL antrus metus iš eilės ištiko tas pats likimas – vaikinai tapo žiūrovų favoritais, tačiau iki pergalės taškų pritrūko.

Renginyje savo naujus kūrinius atliko 2011 metų Slovėnijos atstovė Maja Keuc (Amaya) bei 2005 metais ir pernai „Eurovizijoje“ dalyvavęs Omar Naber.

1989 metais gimusi Lea Sirk 2006 metais dalyvavo šalies talentų laidoje „Bitka talentov“ ir užėmė antrąją vietą. 2009 metais atlikėja pirmą kartą siekė bilieto į „Euroviziją“, tačiau liko tik dešimtoje vietoje. Nesėkmingas buvo ir antrasis pasirodymas – 2010 metų atrankoje Lea užėmė devintą vietą. Po septynių metų pertraukos į „EMA“ mergina sugrįžo pernai, tačiau vėl didelio palaikymo nesulaukė ir pasirodymą baigė pusfinalyje. Visgi ketvirtas kartas buvo sėkmingas ir jau gegužę Lea Sirk turės progą savo kūrinį atlikti „Eurovizijos“ scenoje. Kol kas nėra aišku, ar daina „Hvala, ne!“ Lisabonoje bus atlikta slovėnų ar anglų kalba. Lea pasirodys antrajame konkurse pusfinalyje.

Primename, jog pernai antrą kartą Slovėnijai atstovavęs Omar Naber pusfinalyje liko priešpaskutinis. Iki šiol aukščiausia Slovėnijos užimta vieta konkurse yra septinta – šią poziciją 1995 metais pasiekė Darja Švajger, o 2001 metais pakartojo Nuša Derenda.

Lea Sirk – „Hvala, ne!“:

 

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
kandi Sama
kandi Sama
prieš 6 metus

vidutiniska tokia, gal ir pateks i finala