Laura Rizzotto (Lauris Vīksne nuotr.)
Atrankos

Latvijos „Supernova 2018“ pusfinalių kovos baigtos

Likus kelioms minutėms iki vidurnakčio baigėsi jau trečias ir paskutinis latvių „Supernova 2018“ pusfinalis, kurio metu paaiškėjo galutinis Latvijos atrankos finalo dalyvių aštuonetas. Nors iš pradžių buvo numatyta, kad finale skambės 7 kūriniai, organizatoriams teko keisti taisykles dėl antrojo pusfinalio metu įsivėlusios klaidos internetiniame balsavime.

Trečiajame pusfinalyje pasirodė:

  1. Jenny May – Soledad“
  2. Ed Rallidae – „What I Had with You“
  3. Katrine Lukins – „Running Red Lights“
  4. Lauris Valters – „Lovers Bliss“
  5. MIONIA – „You“
  6. Kris & Oz – „Morning Flight“
  7. Laura Rizzotto – „Funny Girl“

Šio vakaro komisijos kėdėse – muzikos prodiuseris DJ Rudd (Rūdolfs Budze), vokalo pedagogė Jolanta Gulbe-Paškeviča, kompozitorius Jānis Lūsēns ir Aija Andrejeva (Latvija, 2010). Sustabdžius balsavimą ir susumavus visų žiuri narių balus, buvo nuspręsta, kad „Supernova 2018“ finale išvysime Laura Rizzotto ir Lauris Valters.

Šio vakaro laimingieji:

Laura Rizzotto – „Funny Girl“:

YouTube player

Lauris Valters – „Lovers Bliss“:

YouTube player

Laidoje savo kūrinius taip pat atliko ir latvių poproko grupė „The Sound Poets“ bei praėjusių metų Latvijos atstovai „Eurovizijoje“ – grupė „Triana Park“.

Dar šios savaitės pradžioje „Supernova“ gerbėjus apskriejo žinia, kad antrojo pusfinalio metu portale supernova.lsm.lv vykusiame internetiniame balsavime įsivėlė techninė klaida. Organizatoriams peržiūrėjus balsavimą, paaiškėjo, kad balsai, kurie buvo atiduoti už grupę „Riga Reggae“, pridėti prie atlikėjo Ritvars bendro rezultato. Būtent tai lėmė, kad Ritvars galutinėje pusfinalio lentelėje atsidūrė antroje vietoje, taip užkirsdamas kelią į finalą atlikėjui Markus Riva. Rengėjai priėmė sprendimą anuliuoti internetinio balsavimo rezultatus ir į finalą deleguoti visus tris pirmąsias vietas užėmusius antrojo pusfinalio dalyvius – MADARA, Markus Riva ir Ritvars.

Markus Riva – „This Time“:

YouTube player

LTV ir komisijos sprendimu, iš visų trijų pusfinalio dalyvių bus išrinktas dar vienas dalyvis, verčiausias antrojo šanso. Jis prisijungs prie kitų „Supernova 2018“ finalistų ir kitą šeštadienį Rygos kino studijoje susigrums su Liene Greifāne, Edgars Kreilis, MADARA, Markus Riva, Ritvars, Laura Rizzotto ir Lauris Valters.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus