Nuotr. iš asmeninio atlikėjos albumo
Dalyviai

Po atšaukto nacionalinio finalo Graikija į konkursą deleguoja Gianna Terzi

Pastarosios dienos buvo gan įtemptos Graikijoje – iki nacionalinio finalo likus beveik savaitei, net keturi iš penkių finale turėjusių pasirodyti atlikėjų buvo diskvalifikuoti ir bilietas į Lisaboną įteiktas vienintelei išlikusiai dalyvei – Gianna Terzi.

Po kelių metų pertraukos nacionalinis Graikijos transliuotojas ERT nusprendė grįžti prie jau laiko ir sėkmės patvirtinto varianto – šalies atstovo ir dainos  „Eurovizijos“ dainų konkursui ieškoti organizuojant nacionalinę atranką. Patyrusi muzikos specialistų komisija išnagrinėjusi paraiškas potencialių dalyvių sąrašą sutrumpino iki 5, o ir kriterijų pateikė ne per daugiausiai – susimokėti kuklų 20 tūkstančių eurų dalyvavimo mokestį bei pristatyti dainą gimtaja kalba, būtinai turinčią tautinio skambėsio.

Du dalyviai iš atrankos buvo diskvalifikuoti dar prieš pora savaičių, mat tik tada buvo susiprasta, jog kūriniai neatitinka iškeltų kriterijų ir melodijose negirdėti tautinių motyvų.

Nors vos prieš dvi dienas ERT patvirtino nacionalinio finalo datą bei netgi pristatė vedėją, šis rytas išaušo su dar dviejų dalyvių eliminavimu – šį kartą dėl laiku nesumokėto dalyvio mokesčio. Taigi be konkurencijos Graikijos atstove „Eurovizijos“ dainų konkurse tapo Gianna su kūriniu „Óneiró mou“ (Mano svajonė).

Gianna gimė Tesalonikuose, garsaus ir gerbiamo graikų dainininko Paschalio Terzio šeimoje. Sulaukusi pilnametystės mergina persikėlė į šalies sostinę siekdama sužibėti muzikos pasaulyje. Tiesa, kelias iki pirmojo solinio albumo išleidimo nebuvo lengvas, o jo laukti reikėjo net 6 metus. Po poros metų atlikėja pasirašė sutartį su kita muzikos įrašų kompanija ir išleido dar vieną albumą, deja ir šį kartą išsvajotoji šlovė neaplankė.  Netrukus po to Gianna tobulėti išvyko į Jungtines Amerikos Valstijas, kur pradėjo kurti kūrinius anglų kalba ir koncertuoti Niujorko baruose. Nenuostabu jog 37-erių metų atlikėja nepraleido galimybės sudalyvauti nacionalinėje atrankoje – o gal būtent tai padės prasimušti muzikos pasaulyje?

Tik graikų kalba atlikti kūriniai per pastaruosius dvidešimt metų „Eurovizijoje“ skambėjo vos dukart – 1998 ir 2010-aisiais. Kaip manote, ar gimtosios kalbos skambesys padės šiai Balkanų šaliai sužibėti Lisabonoje?

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
kandi Sama
kandi Sama
prieš 6 metus

nepades patekti i finala