Madis Sinivee nuotr.
Atrankos

Latvijos ir Estijos pusfinalių rezultatai

Nacionalinės atrankos formatas „Supernova“ įgavo pagreitį ir kaimyninėje Latvijoje – po šį vakaro nuskambėjusių antrojo pusfinalio dalyvių dainų, tik dviems laimingiesiems, Madara ir Ritvars, pavyko išplėšti bilietus į už poros savaičių vyksiantį didįjį finalą. Vienodą balsavimo galią turėjo tiek profesionalų komisija, tiek žiūrovai. Prieš metus patobulinusi balsavimo sistemą Latvija, šios idėjos neatsisakė ir šiemet. Primename, jog žiūrovų balsai susideda iš skambučių/trumpųjų žinučių, balsavimo „Supernovos“ internetiniame puslapyje, bei dainos perklausų „Spotify“ platformoje.

Ar matote būsimąjį šalies atstovą tarp antrojo pusfinalio geriausiųjų?

Madara – „Esamība“:

YouTube player

Ritvars – „Who’s counting?“:

YouTube player

Su trenksmu prasidėjo viena iš „Eurovizijos“ gerbėjų mylimiausių nacionalinių atrankų – Estijos „Eesti Laul“. Po pirmojo raundo paaiškėjo pirmieji penki finalo dalyviai dėl kelialapio į Lisaboną dar kartą susirungsiantys kovo 3 dieną. Bilietą į kitą etapą nesunkiai iškovojo Stig Rästa, kurį turbūt dar daugelis prisimena iš 2015 „Eurovizijos”, kur jis su Elina Born ir kūriniu „Goodbye to yesterday“ iškopė į 7-tą vietą didžiojo finale metu. Nors išsamūs balsavimo rezultatai bus paskelbti tik po finalo, tai nesutrukdė šaliai kaip mat šoktelėti lažybininkų akyse – nors šio pusfinalio laimėtojas nėra žinomas, būtent Estija šiuo metu mėgaujasi pačiu didžiausiu koeficientu laimėti 2018 „Eurovizijos“ dainų konkursą.

Kaip jau įprasta, pirmi keturi finalininkai yra nusprendžiami sudėjus komisijos ir televizijos žiūrovų balsus. Antrajame raunde balso teisę turi tik prie televizijos ekranų sėdintieji – jų balsai nulemia paskutinįjį, penktąjį finalininką, kuriuo šį vakarą tapo Vajé su „Laura (walk with me)“.

Kviečiame įvertinti pirmųjų Estijos nacionalinio finalo dalyvių dainas. Ar tarp jų girdite būsimąjį „Eurovizijos“ nugalėtoją?

Elina Nechajeva – „La forza“:

YouTube player

Stig Rästa – „Home“:

YouTube player

Iiris ir Agoh – „Drop that boogie“:

YouTube player

Sibyl Vane – „Thousand words“:

YouTube player

 Vajé – „Laura (walk with me)“:

YouTube player

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus