PBS nuotr.
Dalyviai

„Taboo” – Maltos „eurovizinis” pasirinkimas

„Eurovizinių” divų ilgomis suknelėmis laikai Maltoje atėjo į pabaigą – vos prieš keletą valandų pasibaigus nacionaliniam finalui paaiškėjo, kad šiųmetine šalies atstove tapo Christabelle Borg. Atlikėja į Portugalijos sostinę vyks su kūriniu „Taboo”, kurio žodžiai ir scenografija neša žinutę apie psichologines ligas.

Nacionalinis Maltos transliuotojas (PBS) sulaukė net 126 paraiškų, bet tik 16-kai iš jų buvo leista gyvai pasirodyti atrankos finale. Kaip jau įprasta pastaruoju metu, vis daugiau Europos šalių atsižvelgdamos į prastus pasiekimus „Eurovizijoje” siekia patobulinti atrankų procesą, kad šalies garbės ginti išvyktų tik pats stipriausias dalyvis. Nors iš pradžių buvo skelbta, jog atrankos formatas išliks napakitęs nuo praeitų metų, vis dėlto priartėjus prie finalo, paaiškėjo, jog televizijos žiūrovų nuomonė nebebus visagalė. Prieš metus vykusio nacionalio finalo metu žiūrovų numylėtine tapo Claudia Faniello, kuriai nepavyko suvirpinti europiečių širdžių ir pusfinalio metu liko 16-toje vietoje, aplenkdama tik Lietuvos ir San Marino atstovus. Tiesa, tiek žiūrovų, tiek naujai pridėtos tarptautinės muzikos ekspertų komisijos nuomonės šį kartą sutapo – „Taboo” vienareišmiškai tapo vakaro lydere rezultatų lentelėje net 35 taškais atitrūkusi nuo priešininkų.

Karjerą pramogų pasaulyje Christabelle pradėjo būdama dar paauglė, kaip bendraamžiams skirtų laidų vedėja. Pabaigusi vidurinę mokyklą mergina išvyko už Atlanto, kur prestižinėje privačioje Los Andželo aukštųjų mokyklų gilinosi į muzikos subtilybes. Vos tik pabaigusi mokslus 2014-aisiais atlikėja suskubsta grįžti į gimtinę ir netrukus pasirodo nacionalinėje atrankoje į „Eurovizijos” dainų konkursą. Savo gimtosios šalies atstove Christabelle tapo tik iš ketvirto karto, prieš tai arčiausiai pergalės yra buvusi 2015-aisiais, kai liko antra.

Prie Maltos „eurovizinės” dainos kūrimo prisidėjo legendinis švedų kompozitorius Thomas G:son. Pastorojo konkursinė patirtis gan įspūdinga, o iš dvylikos, jo parašytų ir į konkurso didžiąją sceną prasimušusių kūrinių, tik vienas (Norvegija, 2007), neperžengė pusfinalio slenksčio.

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
kandi Sama
kandi Sama
prieš 6 metus

nieko gero, nepateks i finala