Edgars Kreilis
Atrankos

Paaiškėjo pirmųjų „Supernova 2018“ finalistų pora

Kitos „Eurovizijos“ žvaigždės paieškas šįvakar pradėjo mūsų kaimynai Latviai. Nepaisant pernykštės nesėkmės, kai grupė „Triana Park“ užėmė paskutinę vietą pusfinalyje, konkurso gerbėjus prie televizijos ekranų ir vėl subūrė latvių nacionalinė atranka „Supernova“.

Pirmojo pusfinalio dalyviai pasirodė šia tvarka:

  1. Katrīna Gupalo and The Black Birds – „Intoxicating Caramel“
  2. Rahu the Fool – „Oh Longriver“
  3. DVINES – „More Than Meets the Eye“
  4. Agnese Stengrevics – „You Are My World“
  5. Sudden Lights – „Just Fine“
  6. Edgars Kreilis – „Younger Days“
  7. Liene Greifāne – „Walk the Talk“

Laidos pabaigoje muzikos profesionalų komisija ir televizijos žiūrovai tiesiai į vasario 24-ąją vyksiantį finalą delegavo du atlikėjus – Edgars Kreilis ir Liene Greifāne. Pastaroji buvo paskelbta šio pusfinalio nugalėtoja.

Tiek šio, tiek ir kitų dviejų pusfinalių dalyvius vertins trys nuolatiniai žiuri nariai – muzikos prodiuseris DJ Rudd (Rūdolfs Budze), vokalo pedagogė Jolanta Gulbe-Paškeviča ir kompozitorius Jānis Lūsēns. Kiekviename pusfinalyje prie jų prisijungs dar po vieną komisijos narį. Šįsyk, tai grupės „Triana Park“ vokalistė Agnese Rakovska.

Būtent jie nulems 50 proc. bendro rezultato. Pasak organizatorių, iš komisijos narių bus prašoma kelių pagrindinių dalykų: įvertinti dainos galimybę tapti potencialiu hitu, jos kompoziciją – originalumą, aranžuotę, dalyvio vokalinius sugebėjimus, gyvą atlikimą scenoje, atlikėjo meninę raišką, išraišką, jo charizmą bei bendrą konkurencingumą šių metų „Eurovizijos“ kontekste.

Norėdami užtikrinti visišką objektyvumą ir skaidrumą, atrankos rengėjai šiemet apribojo televizijos žiūrovų balsavimą – už labiausiai patikusį dalyvį iš vieno telefono numerio galima atiduoti tik vieną žinutę ir vieną skambutį. Taip pat, prisijungę prie portalo supernova.lsm.lv, konkurso gerbėjai balsavimo metu turi papildomą galimybę atiduoti dar vieną balsą internetu. Prie žiūrovų rezultato prisidės ir unikalios „Spotify“ perklausos (skaičiuojant nuo konkursinės dainos patalpinimo šioje platformoje iki pusfinalio balsavimo sustabdymo).

Visus tris atrankinius pusfinalius ir finalą patikėta vesti 2016 metų latvių atstovui „Eurovizijoje“ Justs kartu su televizijos laidų vedėja Dagmāra Legante. Pirmojo pusfinalio metu netrūko ir svečių pasirodymų. Savo dainomis žiūrovus džiugino buvę nacionalinių atrankų dalyviai Aija Andrējeva ir Dons bei visų trijų sezonų „Supernovos“ nugalėtojai Aminata, Justs ir Agnese Rakovska.

Vakaro laimingųjų pasirodymai:

Edgars Kreilis – „Younger Days“:

YouTube player

Liene Greifāne – „Walk the Talk“:

YouTube player

Pirmųjų savo konkurentų porą jie sužinos jau kitą šeštadienį, kuomet prie finalininkų prisijungs dar du „Supernova 2018“ dalyviai. Beje, atrankos finale išvysime ne 6, o 7 dalyvius. Vienam konkursantui, neperžengusiam pusfinalio barjero, bendru LTV ir komisijos sprendimu, bus suteiktas antras šansas.

O kaip Jūs vertinate pirmojo pusfinalio rezultatus? Ar šio vakaro nugalėtojai turi rimtų šansų laimėti latvių atranką?

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Adg
Adg
prieš 6 metus

Sudden Lights ir Agnese buvo ŽYMIAI negu ta Liene su tragiška daina:))