Nuotr. iš asmeninio atlikėjo albumo
Dalyviai

Čekijoje bilietą į „Euroviziją“ iškovojo Mikolas Josef

Trečioji paiškėjusi šių metų konkurso daina atkeliauja iš Čekijos. Tai „Lie to me“, kurią pirmojo pusfinalio metu atliks Mikolas Josef. Dainininkas tapo nenuginčijamu žiūrovų favoritu bei susišlavė aukščiausius įvertinimus iš komisijos, kurią sudarė „Eurovizijos“ veteranai.

Pastaraisiais metais už uždarų durų atlikėjus rinkdavęs nacionalinis transliuotojas atsižvelgė į konkurso gerbėjų nuomonę ir sugrąžino nacionalinę atranką, tiesa, kiek neįprastu formatu. Iš beveik 400 sulauktų paraiškų sąrašas buvo sutrumpintas iki 6 dainų, kurios buvo paskelbtos nacionalinio transliuotojo internetinėje svetainėje. Tuo metu, kol dainos buvo vertinamos Čekijos gyventojų, savo nuomonę išsakė ir profesionalų komisija, sudaryta iš praėjusių ir 2016 metų „Eurovizijos“ konkursantų. Abiejų pusių nuomonė buvo vieninga – vertingiausias savo šalies garbę ginti yra Mikolas.

22-iejų Mikolas gimė ir augo Prahoje, anglų kalbos mokytojų šeimoje. Paskatintas tėvų daininkas baigė tarptautinę anglų kalbos mokyklą Čekijos sostinėje ir toliau tobulėti išvyko į Jungtinę Karalystę, kur Londono Muzikos ir Dramos Akademijoje gilinosi į dramos specialybę. Meilė muzikai pasireiškė nuo mažų dienų, o gitaros atlikėjas nepaleidžia nuo 5-erių. Kurį laiką Mikolas dirbo profesionaliu modeliu, bet nusivylęs mados industrija nusprendė visą dėmesį skirsti savo aistrai – muzikai. Jaunasis dainininkas išmaišė daugybę Vokietijos, Austrijos ir Norvegijos miestų savo dainas atlikdamas tiesiog gatvėje ir tik prieš pora metų išleido pirmąjį profesionaliai įrašytą kūrinį „Hands bloody“, kuris sulaukė nemažai dėmesio tėvyneje.

Mikolas nacionalinio Čekijos transliuotojo dėmesį patraukė dar prieš metus. Atlikėjui buvo pasiūlyta į Kijevą vykti su džiazo kūriniu „My turn“. Dainininkas nusprendė atsisakyti šios galimybės pagrįsdamas savo pasirinkimą jam visiškai nepritinkančiu kūrinio stiliumi.

Primename, jog 2017 metais Čekijai „Eurovizijoje“ atstovavo Martina Barta, kuri neperžengė pusfinalio barjero ir liko 13-oje vietoje. Ši šalis įspūdingais pasiekimais konkurse pasigirti negali – vienintelį kartą į finalą prasibrauti pavyko tik 2016 metais. Kaip manote, ar Mikolo atliekama „Lie to me“ pagerins šalies konkursinius pasiekimus, ar bus tik dar viena nesėkmė?

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
kandi Sama
kandi Sama
prieš 6 metus

pagerins pasiekimus ir labai stipriai pagerins

Zuuz
Zuuz
prieš 6 metus

Tai bus geriausias ceku rezultatas eurovizijoje 🙂