„Pervyj kanal“ nuotr.
Dalyviai

Julija Samoilova antrą kartą bandys atstovauti Rusijai „Eurovizijoje“

Rusijos Pirmasis kanalas šiandien patvirtino, jog šaliai Lisabonos „Eurovizijoje“ atstovaus Julija Samoilova. Ši atlikėja konkurse turėjo pasirodyti jau pernai, tačiau dėl pažeistų Ukrainos įstatymų dainininkei nebuvo leisti atvykti į šalį. 

Rusijos televizijos atstovai jau nuo praeitų metų kalbėjo, jog į „Euroviziją“ šiemet vyks Julija. Atlikėja jau pradėjo pasiruošimą konkursui, tačiau nėra aišku, kada bus pristatyta daina, su kuria moteris pasirodys antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje.

Julija nuo vaikystės dėl paveldimos ligos yra įkalinta neįgaliojo vežimėlyje. Atlikėja bandė dainuoti įvairiose grupėse, net buvo subūrusi alternatyvios muzikos kolektyvą „TeeraNova“, kuris iširo po dviejų metų veiklos. Rusijoje Julija išgarsėjo 2013 metais, patekusi į muzikinio televizijos šou „Faktor A“ finalą. Šis projektas buvo garsaus „X faktoriaus“ analogas, kuriam vadovavo Ala Pugačiova. 2014 metais atlikėja pasirodė Žiemos parolimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje, taip pat pelnė nacionalinę Jelenos Muchinos vardo apdovanojimą „Nepalūžusios natos“ nominacijoje.

2017 metais Julija buvo išrinkti atstovauti Rusijai „Eurovizijoje“. Visgi paaiškėjus, kad 2015 metais, praėjus vieneriems metams po Krymo aneksijos, atlikėja nelegaliai įvažiavo į Krymo teritoriją ir surengė koncertą, Julijai buvo uždrausta tris metus lankytis Ukrainoje. EBU bandė spręsti situaciją pasiūlydami Rusijai pasirodyti nuotoliniu būdu, tačiau šalis atsisakė šios galimybės, o vėliau iš viso pasitraukė iš 2017 metų „Eurovizijos“.

Kol kas kviečiame prisiminti kūrinį „Flame is Burning“, su kuriuo Julija Smoilova turėjo pasirodyti praeitų metų „Eurovizijoje“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
kandi Sama
kandi Sama
prieš 6 metus

nieko gero, nepateks i finala