Dalyviai

Albanijai „Eurovizijoje“ atstovaus Eugent Bushpepa!

Šį vakarą įvyko tradicinio albanų „Festivali i Këngës“ konkurso finalas, kuriame dėl nugalėtojo titulo ir galimybės atstovauti Albanijai „Eurovizijoje“  kovojo 14 atlikėjų. Festivalyje triumfavo ir albanų atstovu tapo Eugent Bushpepa su kūriniu „Mall“ (liet. „Ilgesys“).

Nugalėtoją šį vakarą rinko tik profesionali muzikos ekspertų komisija. Tikslūs festivalio rezultatai nėra paskelbti, tačiau žinoma, jog komisijos balsavime antrąją vietą užėmė Redon Makashi, o trečiąją – Inis Neziri.

Vakaro nugalėtojas Eugent Bushpepa karjerą muzikoje pradėjo 2006 metais kaip dainininkas viename albanų televizijos kanale, kuriame pasirodo iki šiol. Eugent taip pat dažnai koncertuoja baruose ir klubuose kartu su grupe, tačiau tuo pačiu skinasi kelią ir solinėje karjeroje. Atlikėjas kol kas nėra įrašęs nei vieno albumo, tačiau yra išleidęs nemažai singlų, atliktų įvairių televizijos konkursų ir laidų metu.

Eugent kūrinys „Mall“ tapo pirmąja žinoma 2018 metų „Eurovizijos“ sezono daina. Tiesa, dainos aranžuotė privalės būti šiek tik pakeista, nes dabartinė versija trunka ilgiau nei 3 minutes.

Taip pat, kaip ir numatė „Festivali i Këngës“ taisyklės, kūrinys konkurso metu buvo atliktas albanų kalba, tačiau atlikėjas turi teisę nuspręsti, kokia kalba nori atlikti kūrinį „Eurovizijos“ scenoje. Eugent, dar prieš tapdamas Albanijos atstovu, viename interviu atskleidė, jog jei laimėtų, kūrinio kalbos nekeistų, tačiau jei angliškas tekstas nesugadintų dainos skambesio, jis sutiktų jį atlikti ir anglų kalba.

Eugent pasirodymas „Festivali i Këngës“ finale:

YouTube player

Studijinė „Mall“ versija:

YouTube player
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Sollimyr
Sollimyr
prieš 6 metus

Tipinė albaniška muzika- sudėtinga, melodinga ir perkrauta daina.. nemanau, kad bus finale ;]

Adg
Adg
prieš 6 metus

Neblogai, bet Orgesa buvo geresnė (tiesa, gyvas jos pasirodymas kiek nuvylė).
Vis dėlto Eugent daina yra tikriausiai viena geriausia ar net geriausia ką Albanija yra siuntusi. Pagaliau ne banali baladė:DD

Juste
Juste
prieš 6 metus

Pagaliau Albanija nusitaikė į finalą. Šaunuoliai.

Lokk
Lokk
prieš 6 metus

Žiauriai graži daina, primena filmuką Spirit ir Here I am 🙂 Galbūt nevisai „eurovizinė”, bet manau su geru pasirodymu į finalą turėtų patekti nesunkiai 🙂