True-news.info nuotr.
Organizavimas

Jamalos prodiuseris pratrūko: užuot aptarinėję dainą, visi kalbėjo apie užpakalį

Jamala ir Igor Tarnapolskij po pergalė Stokholme / I. Tarnopolskij asmeninio archyvo nuotr.
Jamala ir Igor Tarnapolskij po pergalės Stokholme / I. Tarnopolskij asmeninio archyvo nuotr.

„Eurovizinės“ aistros jau aprimo, tačiau kai kuriuos asmenis, susijusius su šiuo renginiu, iki šiol slegia skaudūs prisiminimai.  

Savo pykčio priežastis portalui „Karabas. Live“ paaiškino praeitų metų „Eurovizijos“ nugalėtojos Jamalos prodiuseris Igor Tarnopolskij, kuris kartu su atlikėja dirba jau beveik dešimtmetį. Labiausiai Jamalos komandą palaužė netikėtas įvykis finalo metu. Ukrainoje garsus pokštininkas Vitalij Sediuk, nepastebėtas apsaugos darbuotojų, užlipo į sceną, nusimovė kelnes ir visam pasauliui parodė užpakalį. Tuo metu scenoje savo naują singlą „I believe in U“ dainavo Jamala, tikėdamasi, jog metus laiko brandinta premjera taps jos nauju karjeros laipteliu.

Karabas. Live nuotr.
„Youtube“ nuotr.

Igor Tarnopolskij teigė, jog dėl šio incidento kalti tiek renginio režisieriai, tiek apsaugos darbuotojai. „Daugelis procesų buvo automatizuoti – montažas, šviesų programavimas ir pan. Tam, kad viskas būtų užprogramuota teisingai ir be klaidų, rengiamos kelios kiekvieno pasirodymo repeticijos, po kurių aptarinėjami ir koreguojami filmavimo planai. Dieną prieš finalą buvo filmuojama rezervinė kopija, kurią tiesiog buvo galima įjungti tiesioginės transliacijos metu – to nebuvo padaryta“, – stebėjosi Jamalos prodiuseris. Igoris taip pat apkaltino ir apsaugos tarnybą, kuri nesugebėjo suvaldyti padėties: „Priekinę sceną, kurioje dainavo Jamala, saugojo tik 4 asmenys, nes apsaugos tarnybai nurodinėjo žmonės, atsakingi už eterį. Tai neleistina. Apsauginiams buvo liepta pasitraukti nuo scenos, kad būtų gražesnis vaizdas ekrane, todėl jie pasitraukdavo kiekvieną kartą, kai kas nors vyko ant tos mažesnės pakylos.“ Savo skandalingomis išdaigomis tiek Ukrainoje, tiek užsienyje pagarsėjęs Vitalij Sediuk akivaizdžiai stebėjo apsaugos darbuotojų veiksmus ir suprato, kuomet spės šokti į sceną bei atlikti viską, ką yra suplanavęs.

True-news.info nuotr.
True-news.info nuotr.

Pasak Tarnopolskio, nei nacionalinė televizija, nei Europos transliuotojų sąjunga nesiruošia prisiimti atsakomybės už šį incidentą. „Kol neįvyksta visiška „šikna“, niekas nenori dėl to aiškintis.  Pristatyti dainą „I Believe in U“ finalo metu mus įkalbėjo šou prodiuseris Stuart Barlow, kuris renginio vadžias vėliau perdavė švedui Christer Björkman. Stuart prašė mūsų neskelbti vaizdo klipo, kurį filmavome Portugalijoje. Viskas tam, kad didžioji premjera įvyktų „Eurovizijos“ metu, kaip pernai pas Justin Timberlake. Mes sutikome ir galiausiai mums pakišo užpakalį. Po finalo visi aptarinėjo ne dainą, o nuogą užpakalį. Kodėl turėčiau meluoti, jog organizatoriams neturime jokių pretenzijų? Jamala atvežė į Ukrainą „Euroviziją“, vietoj jos pasirodymo pusfinalyje su daina „Zamanyly“ nacionalinė televizija rodė reklamą, o „I believe in U“ pasirodymas pavirto didžiule „šikna“. Tai labai apmaudu“, – teigė, vis dar po patirto šoko negalintis atsigauti, Jamalos vadybininkas. Vis dėlto, Igoris džiaugiasi, jog vietoj pokštininko į sceną nepateko teroristas. Prodiuseris teigia, jog Sediuk nenusipelnė kalėjimo, nes tik jo dėka visi išvydo, kaip silpnai buvo pasiruošę konkurso rengėjai.

Tarp kitko, Europos transliutojų sąjunga Jamalos „I believe in U“ premjerą į savo oficialų „Youtube“ kanalą įkėlė praėjus net 1,5 paros po jos pasirodymo. Jamalos komanda neslepia nusivylimo, nes šimtai tūkstančių interneto vartotojų neišvydo šio pasirodymo įrašo būtent tuomet, kai susidomėjimas konkursu pasiekė viršūnę.

Nepaisant  „eurovizinių“ nesusipratimų, Igor Tarnopolskij atlikėjai piešia šviesią ateitį. Dainininkė kartu su grupe „Acoustic Quartet“ įrašė keturias dainas, kurios netrukus turėtų išvysti dienos šviesą. Pasak prodiuserio, jo užduotis šiuo metu  yra padėti Jamalai realizuoti kūrybines idėjas ir neleisti „Eurovizijos“ nugalėtojai tapti vieno hito atlikėja.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus