Rezultatai

Pusfinalių rezultatai: lyderėmis buvo Portugalija ir Bulgarija, Lietuva liko priešpaskutinė

b7f26dc1efabb63ceaab1aa9b17f8082
EBU nuotr.

Kaip ir kasmet, pusfinalių balsavimo rezultatai yra išlaikomi paslaptyje iki konkurso pabaigos. Šiandien, pasibaigus finalo transliacijai, rezultatai buvo paskelbti oficialiame „Eurovizijos“ tinklalapyje.

Pirmajame pusfinalyje, lygiai taip pat, kaip ir finale, triumfavo Portugalija, kuri buvo tiek žiūrovų, tiek komisijos favoritė. Žiūrovų ir komisijos nuomonės itin išsiskyrė dėl Belgijos ir Čekijos: belgė Blanche pagal žiūrovų balsavimą buvo trečia, komisijos – trylikta, o Čekijos atstovę žiūrovai įvertino prasčiausiai, tačiau komisija jai skyrė septintą vietą. Susumavus balsus, paskutinę vietą pusfinalyje užėmė kaimynai latviai.

untitledAntrajame pusfinalyje absoliučia favorite buvo Bulgarija, kuri geriausiai buvo įvertinta ir žiūrovų, ir komisijos. Šiame pusfinalyje žiūrovų ir komisijos nuomonės labiausiai nesutapo dėl Rumunijos ir Estijos: rumunai pagal žiūrovus užėmė trečią vietą, pagal komisiją – tik penkioliktą; į finalą nepatekę estai žiūrovų buvo įvertinti šešta vieta, o komisijos – septyniolikta. Įdomu tai, jog tiek žiūrovai, tiek komisija turėjo po vieną šalį, kurios neįvertino nė vienu balu: žiūrovai – Maltos, o komisija – San Marino.

Lietuvos atstovai „Fusedmarc“ pusfinalyje užėmė 17 vietą su 42 taškais, aplenkdami tik San Mariną, kuris gavo viso labo 1 tašką. Pagal žiūrovų balsavimą Lietuva liko 15 vietoje, o komisijos – 16-oje.

2

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus