Andres Putting (EBU) nuotr.
Rezultatai

Lyriškasis Salvador Sobral pavergė širdis – „Euroviziją“ laimėjo Portugalija!

Andres Putting (EBU) nuotr.
Andres Putting (EBU) nuotr.

Vėlų šeštadienio vakarą baigėsi 62-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Pasirodžius visiems atlikėjams paaiškėjo, jog nugalėtoju tapo Portugalijos atstovas Salvador Sobral su kūriniu Amar pelos dois“. Tiek komisijos, tiek ir žiūrovų favoritu tapęs atlikėjas nepaliko jokių vilčių artimiausiems varžovams. Įdomu tai, jog 49-tą kartą „Eurovizijoje“ pasirodžiusi šalis per visą dalyvavimo istoriją nė karto neužėmė vietos pirmajame penketuke.

Surinkęs 758 taškus, Salvadoras taip pat daugiausiai taškų surinkęs „Eurovizijos“ nugalėtojas. Įdomu tai, jog net naudojant senąją sistemą, kuomet komisijos ir žiūrovų taškai kiekvienoje šalyje buvo sumuojami ir šalis išdalindavo tik vieną taškų rinkinį, Portugalijos atstovas vistiek būtų gavęs daugiau taškų, nei 2009 metais pavyko surinkti Aleksandrui Rybakui.

Antrąją vietą užėmė Bulgarijos atstovas Kristian Kostov, o trečioje vietoje liko Moldova. Visos trys pirmajame trejetuke atsidūrusios šalys pasiekė kol kas savo geriausius rezultatus „Eurovizijoje“.

Tiek komisija, tiek ir žiūrovai po vieną šalį paliko be taškų. Profesionali žiuri taškų neskyrė Ispanijos atstovui, kurį nuo visiško nulio išgelbėjo 5 taškus skyrę Portugalijos žiūrovai. Austrijos atstovas gavo net 93 taškus iš komisijos, tačiau nei vieno taško jam neskyrė žiūrovai.

Bene labiausiai televizijos žiūrovų ir profesionalų nuomonė išsiskyrė dėl Australijos – Isaiah su 171 tašku užėmė 4-tą vietą komisijos balsavime, tačiau iš žiūrovų sulaukė vos dviejų balų ir liko 25-toje vietoje. Visgi bendroje lentelėje Australijos atstovas užėmė devintą vietą.

Renginyje be 26 šalių atstovų taip pat pasirodė dvi „Eurovizijos“ nugalėtojos iš Ukrainos – Ruslana, žiūrovams pristačiusi kūrinį „It’s Magical“ bei Jamala, atlikusi dainą „I Believe in U“. Deja, tačiau pastarosios pasirodymas nepraėjo be incidentų – ant scenos šalia Jamalos užlipęs ukrainietis Vitalii Sediuk nusimovė kelnes. Scenoje taip pat galėjome išvysti ir vieną populiariausių Ukrainos grupių „Onuka“.

Nugalėtojo pasirodymas:

Finalo rezultatai:

EBU nuotr.
EBU nuotr.

Susipažinti su išsamiais komisijos ir žiūrovų balsavimo rezultatai galite paspaudę čia.

Lietuvos komisijos finale skirti balai:

12 – Portugalija
10 – Norvegija
8 – Italija
7 – Bulgarija
6 – Švedija
5 – Austrija
4 – Belgija
3 – Armėnija
2 – Nyderlandai
1 – Australija

Lietuvos žiūrovų finale skirti balai:

12 – Portugalija
10 – Belgija
8 – Moldova
7 – Bulgarija
6 – Norvegija
5 – Italija
4 – Rumunija
3 – Švedija
2 – Vengrija
1 – Baltarusija

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
daloia
daloia
prieš 6 metus

o man patiko mūsų atlikėjai,nieko čia naujo,kad mes kitaip girdimės…man jie įdomiai ir kitoniškai atrodė…šaunuoliai! laikykitės savo stiliaus,norėsiu kada paklausyti gyvai…