Organizavimas

Ketvirtadienio pasirodymus pradeda Švedija ir Gruzija

Iš Kijevo praneša „Eurodienos“ reporteris Tautvydas. 

01svedija

Antrąsias pirmojo pusfinalio dalyvių repeticijas pradėjo Švedijos atstovas Robin Bengtsson. Galime drąsiai teigti, jog pasirodymas yra puikiai išdirbtas ir prikibti mažai yra prie ko. Kūrinį atlikėjas su šokėjais-pritariančiasiais vokalistais pradeda užkulsiuose, vėliau vaikinai pasiekia sceną ir tuomet veiksmas vyksta ant bėgtakio. Kameros darbas taip pat yra geras, o scenoje esantys vyriškiai puikiai žino, kuriuo metu kur reikia žiūrėti. Pakankamai gerai šiandien skambėjo ir Robin vokalas. Kostiumuoti vaikinai savo aprangos nepakeitė, tad taip juos atrodančius išvysime ir pirmojo pusfinalio metu. Kalbant apie šalies šansus, Švedija ir vėl bus rimta pretendentė užimti vietą pirmajame dešimtuke.

Spaudos konferencijos metu Robin kalbėjo, kaip jam patinka konkursui šeimininkaujanti valstybė ir tai, jog atlikėjas nekantrauja paragauti garsiųjų barščių. Švedas stebėjosi miesto architektūra, ypač didelį įspūdį paliko pastatai su paauksuotais stogais, nes nieko panašaus Švedijoje negalima išvysti. Paklaustas kada pradėjo muzikuoti, atlikėjas prisipažino, jog tėvai turi vaizdo įrašą, kai jis būdamas dviejų metų traukė švediškas dainas su plastikine gitara. Prieš porą mėnesių jo didžiausia svajonė buvo tiesiog nugalėti nacionalinėje atrankoje „Melodifestivalen“. Tik atvykęs į Kijevą jis suprato, koks didelis ir garsus šis renginys yra, tad laimėti „Euroviziją“ jam būtų didelė garbė. Ateities planų Robin neturi – vasarą su kitais populiariais šalies atlikėjais važinės po Švediją rengiant festivalį „Diggiloo“. Neatmeta galimybės surengti turą ir po Europą – bet tai labiau priklausys nuo konkurso rezultatų, o pirmenybę teiks šalims, Švedijai davusioms daugiausia taškų.


02gruzija

Gruzijos atstovės Tako Gachechiladzes pagrindinis koziris, be abejo, bus vokalas. Antrą kartą šiandien „Eurovizijos“ sceną išbandžiusi atlikėja atskleidė savo konkursinius drabužius – raudoną suknelę, kuri vietomis atidengia nuogą kūną. Pasirodymo metu dominuoja raudona ir juoda spalvos, o paskutinio priedainio metu išvystame ir ugnies pliūpsnius. Visgi, manau, jog vaizdas būtų dar įspūdingesnis, jeigu scenoje Tako nebūtų viena. Gruzija tikriausiai surinks nemažai komisijos balų, tačiau kol kas šios šalies finale nematau.

Kitaip nei kitos šalys, į savo spaudos konferenciją Tamara buvo atlydėta visos delegacijos. Atlikėja kalbėjo, kiek daug jai reiškia daina, ir kad ji yra parašyta būtent apie ją, ir Tamaros pačios išgyvenimus. Paklausta apie scenografiją, dainininkė prisipažino, jog norėjo vilkėti baltą suknelę, nes jos manymu ji lyra labai taiki spalva, bei labiau asocijuojasi su tikėjimu. Gruzijos pasirodymą kūrusi Sasha Baptiste turėjo visiškai kitą idėją – Tamarą ji scenoje  matė kaip ne tik stipraus vokalo savininkę, bet ir kaip stiprią moterį, o tai atspindėti, geresnės spalvos už raudoną nėra. Atlikėja prisipažino, jog jos pasirodymas buvo įkvėptas Džeimso Bondo tematikos.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus