Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Organizavimas

Pirmoji Lietuvos repeticija Kijeve: bandys sukelti revoliuciją

Iš Kijevo praneša reporteris Andžej

Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Pagaliau atėjo akimirka, kurios laukėme nuo kovo vidurio. Lietuvos atstovai „Fusedmarc“ su trenksmu žengė į Tarptautinio parodų centro sceną savo pirmajai repeticijai.

Pradėkime nuo to, kad vaizdas nėra visiškai toks, kokį regėjome nacionalinėje atrankoje. Manyčiau, kad tam tikri niuansai nuvylė, tačiau buvo ir nemažai teigiamų dalykų.

Lietuvos pasirodymo metu sceną gaubia raudoni ir juodi atspalviai. Scenos centre stovi karingai nusiteikusi Viktorija, pasipuošusi ilga raudona suknele. Iš kairės pusės frontą laiko gitaristas Denisas, o dešinėje – keturios pritariančiosios vokalistės, vilkinčios juodas sukneles. Balsingoji ketveriukė primena gospelą ir scenoje atrodo tikrai stulbinančiai. Pasirodymas prasideda prietemoje, Viktorija dainuoja tyliai, beveik šnibždėdama. Ji vengia aktyvių judesių ir kaupia savo emocijas priedainiui. Kaip sakoma, tyla prieš audrą. Pradžioje taip pat išvysime vaizdo apsukimą 360 laipsnių kampu. Ekranuose matome abstrakčias raudonas ir juodas bangas, o priedainio metu sprogsta širdis, kurią regėjome ir nacionalinėje atrankoje. Jos žiedai užpildo ne tik visus ekranus, tačiau ir išsilaisvina iš scenos ribų.

Antrojo uždainio metu Viktorija energingai juda po sceną ir nors kartais dainininkė gali pasirodyti pikta, tačiau čia nėra vietos juokams – tai revoliucija! „Dance to rhythm of your soul“ fragmento metu pritariančiosios vokalistės ir Denisas, plodami iškelia rankas, o kulminaciją pasitinka šviesų ir emocijų pliūpsniu.  Ekranuose už atlikėjų ir ant grindų pasirodo auksinių žiežirbų sūkuriai, kurie švyti ne tik fone, tačiau ir prasiskverbia į išorę. Viktorija žengia į scenos priekį, jos plaukus kedena vėjas. Kamerą ją filmuoja stambiu planu, susidaro įspūdis, jog atlikėja eina per ugnį, lietų, audrą – kaip tikra kovotoja. Taip pat, pasigedau legendinio gesto, kuris simbolizuoja širdies plakimą.

Vokalas, nors ir skambėjo užtikrintai, tačiau ne visada švariai. Pirmo bandymo metu Viktorija akivaizdžiai turėjo problemų su įgarsinimu. Antrojo bandymo metu solistė labiau atsipalaidavo, todėl bendras įspūdis po pasirodymo buvo geresnis.

Spaudos centre repeticijos buvo palydėtos plojimais, o daugelis, talkindami Viktorijai, šūkavo „je je je“. Tiesa, tai skambėjo labiau su ironija. Užsienio žurnalistai skeptiškai vertina Lietuvos pasirodymą ir nesuteikia mums per daug vilčių, tačiau mes išliekame optimistiški ir palaikome savus iki paskutiniųjų.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
gabriele
gabriele
prieš 6 metus

man tai truksta stipraus ir lankstaus vokalo,vietom net tonacijos,na ne jos balsui tokia daina,o eurovizijoj matau gan neblogai prasinestu