Andres Puttings (EBU) nuotr.
Organizavimas

Joci sceną uždegs savo širdies drama

Iš Kijevo praneša reporterė Virginija

Andres Puttings (EBU) nuotr.
Andres Puttings (EBU) nuotr.
Andres Puttings (EBU) nuotr.
Andres Puttings (EBU) nuotr.

Prieš pertrauką į sceną lipo Vengrijos garbę konkurse ginantis Joci Papai su savo kūrybos daina „Origo“. Pasirodymas „Eurovizijoje“ mažai kuo skiriasi nuo matyto nacionalinės atrankos finale – vokalistui gelbėja šokėja ir ant mažesnės scenos tarp žiūrovų stovinti smuikininkė. Nors atrankos metu pasirodymas atrodė šiek tiek neužbaigtas, Kijeve šis jausmas pranyksta – konkurso techninė grupė prie Vengrijos repeticijos padirbėjo iš peties ir puikiai perteikia scenoje vykstančią dramą televizijos ekranuose, o kamerų darbas yra bene vienas geriausių iš visų matytų konkurse.

Nors daina galbūt ir neskamba taip įspūdingai, kaip kad studijinėje versijoje, atlikimas ir pateikimas kuria gan paslaptingą bei intriguojančią atmosferą. Vieno iš bandymu metu buvo panaudota pirotechnika, kurią taip pat matysime kitą ketvirtadienį vyksiančioje antrojo pusfinalio transliacijoje, kuri tiesiog uždega konkurso sceną ir suteikia papildomo dramatiškumo dainininko ir jam talkinančios merginos šokiui. Nenuostabu, jog daugelis susirinkusiųjų spaudos centre kiekvieną Joci bandymą scenoje palydėdavo gausiomis ovacijomis.

Dainininkas pasirodymu išlieja viduje susikaupusią pagiežą visam pasauliui ir ypač merginai, kuri sudaužė jo širdį vien dėl to, jog jis buvo kitoks – tamsesnio gymio, turintis čigoniškų šaknų.  Joci puikiai įkūnija ir konkurso šūkį – „švęskime įvairovę“ – dainininkas nuėjo ilgą kelią, kad priimtų savo tokį koks yra.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus