Andres Putting (EBU) nuotr.
Organizavimas

Repeticijų maratoną tęsia viliotinis iš Makedonijos

Iš Kijevo praneša reporteris Andžej

Andres Putting (EBU) nuotr.
Andres Putting (EBU) nuotr.
Andres Putting (EBU) nuotr.
Andres Putting (EBU) nuotr.

Atėjo metas išbandyti sceną  ir Janai Burčeska iš Makedonijos. Daugelis konkurso gerbėjų tikėjosi išvysti įspūdingą šou, nes pasirodymą režisavo Ambra Succi, kuri prisidėjo ne tik prie pernai Bulgarijai atstovavusios Poli pasirodymo, bet taip pat sukūrė 2012 metais nugalėjusios Loreen „eurovizinį“ šou. Deja, tačiau viltys nepasiteisino.

Jana Burčeska scenoje yra viena, už ką negalima jos kaltinti, juk daina vadinasi „Dance alone“ (liet. „Šoku viena“). Tačiau tai nereiškia, jog negalima buvo sukurti įdomesnės scenografijos. Viso pasirodymo metu Jana bando šokti viliotinį, glosto save ir flirtuoja su kamera. Bet tai neatrodo „skaniai“. Tikėjausi išvysti divą šokių aikštelėje, o pamačiau įsijautusią merginą priemesčio bare. Atlikėjai tiesiog reiktų labiau atsipalaiduoti ir būti savimi, o ne dirbtinai bandyti pavaizduoti geidžiamiausią naktinio klubo merginą. „Eurovision.tv“ įkeltame repeticijos įraše viskas atrodo daug žadančiai, tačiau televizinė versija rodo ką kita. Atlikėja vilkėjo juodą odinę striukę, kurios vėliau atsisakė, ir žalią nėriniuotą kombinezoną su ilgais juodais batais – derinys, kuris keistai atrodytų bet kuriame klube, ką jau kalbėti apie „Eurovizijos“ sceną. Tačiau, tai ne galutiniai sceniniai drabužiai, tad tikėkimės išvysti kailinius iš vaizdo klipo. Jie turėtų suteikti pasirodymui didesnę vertę.

Scenos ekranuose pavaizduotas naktinis miestas, vyrauja juoda ir balta spalvos, o priedainiuose – raudonos šviesos. Taip išvysime kadrus iš vaizdo klipo. Kalbant apie vokalą, Jana verta pagyrų už tai, jog aktyviai judėdama, sugebėjo išdainuoti viską švariai ir užtikrintai. Tiesa, „Eurovizijoje“ neišgirsime ir efektų, kuriais vokalas buvo padailintas studijiniame „Dance alone“ įraše.

Bendras įspūdis yra dviprasmiškas, tačiau akivaizdu, jog makedonai šiemet nepretenduos užimti aukščiausias pozicijas.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus