Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Organizavimas

Pirmojo pusfinalio repeticijas užbaigia maištingieji latviai „Triana Park“

Iš Kijevo praneša reporteris Andžej

Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Pirmas latvių „Triana Park“ bandymas buvo ne itin sėkmingas. Agnese turėjo du pasirinkimus – arba išlieti emocijas, arba stengtis išdainuoti visas natas. Šiandien man pasirodė, jog atlikėja pasirinko antrąjį variantą. Taip, vokaline prasme viskas skambėjo gerai, tačiau pritrūko emocionalumo ir laukinio šėlsmo, kurį solistė demonstravo „Supernovoje“. Tai didžiulis praradimas šiai dainai. Pati pasirodymo koncepcija išliko panaši – muzikantai skambina instrumentais, o vokalistė gestikuliuoja rankomis ir laksto iš vieno scenos krašto į kitą. Už muzikantų pastatytos kelios neoninės konstrukcijos, o ekranuose chaotiškai juda neoniniai simboliai.

Man nepatiko filmavimas. Ypatingai per instrumentalinius intarpus, kurie šiame kūrinyje yra vieni galingiausių. Tiesiog pasigedau stambių įsijautusios Agneses planų, nes filmuojama iš tolo atlikėja kartais atrodė kaip pasimetusi našlaitė. Deja, tačiau nepamatysime ir neoninių efektų tamsoje, kurie labai gerai atrodė Latvijos atrankoje. Vieną akimirką dainininkė į orą išmeta spalvotus konfeti. Kam to reikia? Kažkoks pigus ir nereikalingas triukas.

Agnese vilkėjo juodą palaidinę su užrašais, šortus ir ilgus blizgančius batus. Kolegė Virginija pagyrė pagaliau sutvarkytą makiažą (tarp kitko, ar tik man Agnese šiek tiek primena Katy Perry?), o man beliko išpeikti šukuoseną. Manau, jog kasytės atlikėjai tiko kur kas labiau ir suteikė pasirodymui daugiau dinamiškumo.

Aišku, neverta per daug sureikšminti šiandienos latvių repeticijos, nes Agnese kiekvieną kartą stebina vis nauju įvaizdžiu. Bet kokiu atveju, šios dienos pasirodymų kontekste „Triana Park“ paliko gerą įspūdį.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus