Andres Putting (EBU) nuotr.
Eurovizija 2017 (dalyviai)

Azerbaidžanas „Eurovizijai“ paruošė siurrealistinį pasirodymą

Iš Kijevo praneša reporteris Andžej

Andres Putting (EBU) nuotr.
Andres Putting (EBU) nuotr.
Andres Putting (EBU) nuotr.
Andres Putting (EBU) nuotr.

Kai atrodė, jog po juodkalniečio Slavko pasirodymo šiandien jau niekas nepajėgs mūsų nustebinti, į sceną žengė Dihaj iš Azerbaidžano.

Scenoje stovi konstrukcija – kambario imitacija su kreida išrašytomis sienomis. Pasirodymas prasideda stambiu atlikėjos planu. Dihaj sąveikauja su siena, atlikdama prie jos choreografinius judesius. Šalia, stovi kopėčios, o ant jų vyras, apsimovęs… arklio galvą. Viskas taip netikėtai, spaudos centras apstulbęs. Visi stebi ir negali suprasti, kas vyksta. Atlikėja glaudžiasi prie „arklio“.

Antro stulpelio metu atlikėja braižo apskritimą ant sienos, vėliau sienos griūna ir iš užnugario išnyra vokalistai, kurie juda sinchroniškai su atlikėja. Taip pat norėčiau paminėti sceną, kuomet Dihaj išsitraukia kreidos gabaliuką ir braižo ant pritariančiųjų vokalistų nugarų kryžiukus. Šiandien Dihaj vilkėjo šilkinį smėlio spalvos apsiaustą, o pasirodymo pabaigoje jį nusimetė ir liko vilkėti juodą kostiumėlį.

Azerbaidžano pasirodymas man šiek tiek priminė Loreen istoriją su „Statements“. Tai kažkas originalaus, įdomaus, su gilia mintimi. Tik klausimas, ar visi sugebės ją atskleisti. Bent jau žurnalistų klausimų apie pasirodymo prasmę Dihaj tikrai nepristigs.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus