Nuotr. iš asmeninio atlikėjų albumo
Eurovizija 2017 (dalyviai)

„Eurovizijos 2017“ dalyvių pristatymas: San Marinas

Flag_of_San_MarinoŠalis: San Marinas;
Pasirodymo data: gegužės 11 d., antras pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 10;
Atlikėjai: Valentina Monetta ir Jimmie Wilson;
Daina: „Spirit of the night“;
Dainos autoriai: Ralph Siegel (m), Jutta Staudenmayer (ž), Steven Barnacle (ž).


Nuotr. iš asmeninio atlikėjų albumo
Nuotr. iš asmeninio atlikėjų albumo

APIE VALENTINĄ IR JIMMIE:

Vos 30 tūkstančių gyventojų turinčios valstybės nacionalinis transliuotojas SMRTV kasmet susiduria su sunkumais renkant šalies atstovą tarptautiniam renginiui. Prieš metus nė vienam vietiniui nepanorus prisiimti šios garbės, San Marinas iš Turkijos „pasiskolino“ atlikėją Serhat. Šiemet dar vienas šansas yra suteiktas Valentinai Monettai – tikrai San Marino ir „Eurovizijos“ legendai, kuri „Eurovizijoje“ pasirodys ketvirtą kartą. Šį kartą dainininkei atilikti kūrinį „Spirit of the night“ talkins amerikietis Jimmie Wilson.

42 metų Valentina yra vyriausia šių metų konkurso dalyvė. Visada muzikai potraukį turėjusi atlikėja pianinu pradėjo groti dar vaikystėje, o pirmą kartą prie mikrafono atsistojo būdama dvidešimties, kai prisijungė prie grupės „Tiberio“. Dainininkė per savo karjerą yra buvusi ne vienos muzikos grupės sudėtyje, netgi iki šiol ji kartu koncertuoja su džiazo kolektyvu „Live Tropical fish“ bei savo pačios suburta „Myfunky Valentine“ komanda. Išsvažiuoti į „Eurovizijos“ dainų konkursą atlikėja bandė dar 2008 metais, kai San Marinas prisidėjo prie renginio dalyvių būrio. Tada jos kūrinys nacionalinio transliuotojo nesudomino, o kito savo šanso turėjo laukti dar kelis metus. Valentina savo gimtinę atsatovavo tris metus iš eilės tarp 2012 ir 2014 metų, ir tik trečiu bandymu pavyko išvesti šalį į finalą.

Jimmie Wilson gimė Detroite, Jungtinėse Amerikos Valstijose. Vaikydamasis svajonę tapti aktoriumi atlikėjas persikraustė į Holivudą, kur pradėjo gilintis į aktorystės meną. Į Europą pirmą kartą jis atvyko gastrolėms su miuziklo „Sisterella“ trupe. Jimmie taip pamilo senąjį žemyną, jog nusprendė čia persikelti ir tęsti savo karjerą Vokietijoje. Jis yra sukūręs ne vieną vaidmenį miuzikluose ir pjėsėse, viena garsiausių iš jų „Hope“, kur atlikėjui teko buvusio Amerikos Jungtinių Valstijų prezidento Baraco Obamos rolė. Jimmie yra pažįstamas su Kasia Mos, kuri šiemet konkurse gins Lenkijos garbę. Abu dainininkai dalyvavo Lenkijos realybės šou „Must be the music“, kur Jimmie prasibrovė iki pusfinalių etapo, o Kasia užlipo ant nugalėtojų pakylos iškovojusi trečią vietą.

Kaip ir ankstesniais metais Valentinos konkursinį kūrinį parašė Ralph Siegel. Su „Eurovizijos“ užkulisiais kompozitorius yra puikiai susipažinęs, nes gegužę Kijeve pasirodysianti „Spirit of the night“ bus jau 25-tas konkurse skambantis jo darbas. Dar 53 jo kūriniai yra dalyvavę įvairių Europos šalių nacionalinėse atrankose. Ralph yra sukūręs dainą „Johnny Blue“, kurią 1981 metais Vokietijos vardu atliko lietuvių kilmės dainininkė Lena Valaitis ir užėmė antrą vietą. Po metų jis parašė „Eurovizijoje“ triumfavusį kūrinį „Ein bißchen Frieden“, kuris yra išverstas į daugybę kalbų, o lietuviams yra labiau pažįstamas kaip „Truputį laimės“. Nors Ralph yra sukūręs ne vieną nuostabų kūrinį konkursui, pastarieji jo darbai šlovės nepelno, o iš geriausiųjų sąrašo pasitraukė jau beveik prieš dvidešimt metų.

APIE SAN MARINĄ „EUROVIZIJOJE“:

San Marinas konkurse debiutavo 2008 metais, deja, gimtinėje populiariai grupei „Miodio“ nepavyko sužavėti Europos ir pusfinalyje jie liko paskutiniai. Kaip jau minėta, geriausias rezultatas priklauso šių metų atstovei Valentinai Monettai – 2014 metais su kūriniu „Maybe“ ji iškovojo paskutinį bilietą į finalą, o jame liko 24-toje pozicijoje. San Marinas daugiausia taškų skiria Graikijai, o sulaukia iš Azerbaidžano. Primename, jog „Eurovizijoje“ balsuoja tik San Marino komisija, kadangi šalis naudojasi Italijos mobilaus ryšio kompanijomis, nėra galimybės nustatyti, kurie tiksliai balsai buvo išsiųsti valstybės teritorijoje, taigi šalies žiūrovų balsavimo rezutatai yra sudaryti išvedus vidurkį iš kitų konkurse dalyvavusių šalių  balų.


Redaktoriu verdiktas

Evelina: Tai viena iš tų dainų, kurias klausai, nes reikia išklausyti, ir klausydama nuolat tikrini, ar dar daug liko. Tiesiog primityvokas kūrinys su erzinanciu priedainiu. 4/10
Justas: Atrodytų ketvirtą kart į konkursą grįžtantis atlikėjas turėtų turėti kokią nors puikią idėją ar dainą. Labai liūdna, tačiau taip nėra ir beveik neabejoju, kad ši daina užims paskutiniąją vietą pusfinalyje. Mano nuomone, tai yra ne tik prasčiausias Valentinos ėjimas, bet ir praščiausia San Marino daina konkurse per visą dalyvavimo istoriją. 1/10
Deividas: Kartais atrodo, kad šiai valstybei geriau kartais konkurse padaryti pertrauką negu siųsti dar vieną kūrinį be jokios minties; ir vien tik tam, kad parodytų, jog San Marine taip pat egzistuoja muzikinė kultūra. 5/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 4.8

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Giedrius M.
Giedrius M.
prieš 7 metus

Aldux > Matau humorą tai tikrai supranti! 🙂

Aruras
Aruras
prieš 7 metus

Labai labai Laukiam!

aldux
aldux
prieš 7 metus

Kodėl čia taip jau nuvertinat šį kūrinį? Manau san marinas bus praitų metų belgija – labai nuvertinta daina ir galiausiai vieta dešimtuke!