Nuotr. iš asmeninio atlikėjų albumo
Eurovizija 2017 (dalyviai)

„Eurovizijos 2017“ dalyvių pristatymas: Rumunija

Flag_of_RomaniaŠalis: Rumunija;
Pasirodymo data: gegužės 11 d., antrasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 5;
Atlikėjai: Ilinca ir Alex Florea;
Daina: „Yodel it!“;
Dainos autoriai: Mihai Alexandru (m), Alexa Niculae (ž).


Nuotr. iš asmeninio atlikėjų albumo
Nuotr. iš asmeninio atlikėjų albumo

APIE ILINCĄ IR ALEX:

Dar viena į konkursą po pertraukos sugrįžtanti valstybė yra Rumunija. Prieš metus likus vos mėnesiui iki „Eurovizijos“ dainų konkurso nacionalinis transliuotojas TVR dėl įsiskolinimo buvo pašalintas iš Europos transliuotojų sąjungos, taip pat prarasdamas teisę pasirodyti Stokholme. Gegužę Kijeve šios šalies vardu į sceną lips Ilincos ir Alex Florea duetas, kuris atliks kūrinį „Yodel it!“, sujungiantį du skirtingus muzikos stilius – repą ir dar niekad „Eurovizijos“ scenoje negirdėtą jodliavimą. Metų pradžioje 84 atlikėjai pareiškė norą dalyvauti nacionalinėje atrankoje. Visi jie pasirodė atrankiniuose turuose, po kurių profesionalų komisija sąrašą sutrumpino iki 15 dainų. Atrinktos paraiškos gavo galimybę gyvai pasirodyti pusfinalio metu, kur dešimt laimingųjų į finalą delegavo vien tik komisijos narių simpatijos. Finalo metu visa galia buvo suteikta televizijos žiūrovams, o jie vienbalsiai nusprendė jog Ilinca su Alex Florea finalo metu buvo geriausi. Duetas surinko daugiau nei 10 tūkstančių balsų, antroje vietoje palikęs Mihai Trăistariu (Rumunijos atstovas konkurse 2006 metais, iškovojęs 4 vietą), kuris sulaukė perpus mažesnio palaikymo.

Ilinca Băcilă gimė muzikantų šeimoje, tad nenuostabu jog pati dainuoti pradėjo būdama vos septynerių. Būdama 13 metų ji pirmą kartą sudalyvavo atrankoje į laidą „Rumunijos talentai“. Sėkmė tąkart atlikėjai nesišypsojo, bet jau po metų merginų grupės „Quattro“ sudėtyje pasirodė „X Faktoriaus“ atrankoje, kuriame išsilaikė porą savaičių. Prieš dvejus metus atlikėja jau kaip solistė sėkmingai pasirodė realybės šou „Balsas“. Nors prizinių vietų mergina nepasiekė, vien dalyvavimo laidoje pilnai užteko išplėsti muzikinę karjerą. 18-metė Ilinca yra vienintelė profesionali jodliavimo meistrė gimtinėje, be to, ji gali dainuoti operiniu stiliumi.

Alex Florea atrado Mihai Trăistariu, tikra legenda Rumunijos muzikos pasaulyje ir rimčiausias dueto konkurentas šių metų „Eurovizijos“ nacionalinėje atrankoje. Tuomet 16-metį vaikiną Mihai išsiuntė profesionaliai tobulėti į muzikos ir menų mokyklą. Kaip ir jo scenos partnerė Ilinca, Alex yra dalyvavęs „X Faktoriaus“ ir „Rumunijos Balso“ šou. Nors „Eurovizijos“ scenoje vaikinas repuos, pastaruosiuose televizijos projektuose jis daugiausia pasirodė su roko muzikos kūriniais. 26-erių atlikėjas taip pat yra profesionalus aktorius, o šiuo metu savo žinias gilina universitete, kur baiginėja teatro studijų magistrą.

Alex ir Ilinca susipažino vos prieš pora mėnesių, kai kompozitorius Mihai Alexandru jiems pasiūlė kartu atlikti kūrinį „Yodel it!“. Mihai yra sukūręs apie 20 kūrinių, anksčiau dalyvavusių nacionalinėse atrankose į „Euroviziją“ Rumunijoje ir Šveicarijoje, o didžiojoje konkurso scenoje 2003 metais jo žmona Nicola pasiekė 10 vietą su kūriniu „Don‘t break my heart“. Kompozitorius prisipažįsta, jog Kijeve skambėsiantis kūrinys buvo parašytas specialiai grupei „Timbelle“, kuri šiemet konkurse gina Šveicarijos garbę.

APIE RUMUNIJĄ „EUROVIZIJOJE“:

Rumunija pirmą kartą konkurse pasirodė 2003 metais ir yra laikoma viena iš sėkmingiausių „Eurovizijoje“ dalyvaujančių valstybių – neskaitant priverstinio pasitraukimo iš renginio prieš metus, nuo pat 2002 metų šios valstybės atstovai nėra nė karto praleidę finalo. Blogiausias šios šalies rezultatas buvo pasiektas dalyvavimo pradžioje – paskutinė pozicija 1993 ir 1996 metais. Aukščiausia savo rezultatą, 3 vietą, pasiekė net dukart – 2005 metais taip pat Kijeve vykusiame konkurse ir 2010 metais. Net 12 (iš 17) atrinktų šios šalies atstovų yra grupės arba duetai. Konkurso metu rumunai daugiausia taškų skiria Graikijai, o sulaukia iš Moldovos.


Redaktoriu verdiktas

Deividas: Netradicinis sumanymas. Skirtingų žanrų sujungimas skamba kiek įmantriai, todėl kūrinys nėra itin patogus sudainuoti paprastam konkurso gerbėjui. Bet kokiu atveju, žiūrovai tikrai atkreips dėmesį ir prisimins šio rumunų dueto pasirodymą. 7/10
Eimantas: Nematytas, negirdėtas vokalas konkurse, o juo labiau – duetas kartu su repo atlikėju. Labai įdomu, kaip seksis šiai šaliai konkurse, nes žmonės šią daina arba mėgsta, arba tik juokiasi iš jos, ir nieko gero nežada. 10/10

Andžej: Tai yra viena iš tų dainų, už kurių iš pradžių „užsikabini“, kelias dienas intensyviai niūniuoji, o vėliau pradedi nekęsti. Kaip ten bebūtų, jodliavimas išskirią rumunų paraišką iš kitų. 6/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 6.7

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus