Eurovizija 2017 (dalyviai)

„Eurovizijos 2017“ dalyvių pristatymas: Graikija

Flag_of_GreeceŠalis: Graikija;
Pasirodymo data: gegužės 9 d., pirmas pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 10;
Atlikėja: Demy;
Daina: „This is love“;
Dainos autoriai: Dimitris Kontopoulos (m), Romy Papadea (ž), John Ballard (ž).


Demy
GTP nuotr.

APIE DEMY:

Po pernai metais patirtos nesėkmės, kai pirmą kartą per šalies dalyvavimo „Eurovizijoje“ istoriją grupė „Argo“ neišvedė Graikijos į finalą, nacionalinis transliuotojas nusprendė paiimti reikalus į savo rankas, ir antrus metus iš eilės atsisakę nacionalinės atrankos formato, į dainų konkursą delegavo vieną iš potencialiausių jaunosios kartos atlikėjų – Demy. Tiesa, šalies gyventojai vis dėlto turėjo galimybę išreikšti savo nuomonę, bet tik parenkant dainą, kuri gegužės mėnesį skambės Kijeve. Specialiai šiai dainininkei buvo parašyti trys kūriniai, o jų vaizdo klipai nufilmuoti šių metų konkursui šeimininkaujančioje Ukrainoje. Televizijos laidos metu tarptautinė komisija sudaryta iš Graikijos imigrantų (lėmusi 30proc. galutinio balo) ir žiūrovai (70proc) įvertino pateiktas dainas ir nusprendė, jog „This is love“ yra verčiausia pristatyti Graikiją tarptautiniame konkurse.

Demy, kurios tikrasis vardas yra Dimitrova Papadea, gimė Atėnuose. Mergina nuo pat mažumės buvo labai susidomėjusi muzika ir tą puikiai atskleidžia faktas, jog ji pirmiau pradėjo groti pianinu nei rašyti. 2012 metais vietinio Graikijos muzikos kanalo apdovanojimuose dainininkė buvo įvertinta kaip didžiausias metų muzikos atradimas. 25-erių dainininkė bendradarbiavo su daugybe Graikijos atlikėjų, yra išleidusi du studijinius albumus, o pastaruoju metu sėkmingai įsitraukė į miuziklų veiklą. Visgi pradėjusi muzikuoti, mergina liko ištikima ir šeimos tradicijoms – sekė tėvo ir vyresnės sesers pėdomis, pasirinkdama teisės studijas Atėnų universitete. Vyresnė jos sesuo Romy taip pat domisi muzika bei rašo dainas. Ji yra viena iš kūrinio skambėsiančio Kijeve autorių.

Dainą „This is love“ sukūrė tikra „Eurovizijos“ svajonių komanda. Dimitris Kontopoulos yra vienas populiariausių ir geidžaimiausių Graikijos kompozitorių. „Eurovizijos“ dainų konkursui jis yra paruošęs net 7 kūrinius, kurių kiekvienas sėkmingai prasibrovė į finalą ir užėmė gan aukštą vietą. Paskutiniai jo darbai, tai 2014 ir 2016 metų Rusijos atstovų dainos. John Ballard yra dainininkas bei kompozitorius, o vienas iš svarbiausių jo karjėros pasiekimų – trys sėkmingai prodiusuoti populiarios visame pasaulyje švedų grupės „Ace of Base“ albumai. Taip pat jis yra dirbęs su 2013 metais Azerbaidžano atstovo Farid Mammadov kūriniu „Hold me“, bei kartu su Dimitris prisidėjo prie praeitų metų Rusijos dainos. Prie Demy „eurovizinio“ pasirodymo Kijeve dirba choreografas Fokas Evanggelinos, kuris taip pat yra komponavęs konkurse pasirodžiusių Graikijos, Rusijos, Ukrainos ir daugybės kitų šalių pasirodymus ankstesniais metais.

APIE GRAIKIJĄ „EUROVIZIJOJE“:

Graikija „Eurovizijai“ yra padovanojusi tokius atlikėjus kaip Sakis Rouvas, Helena Paparizou ir Anna Vissi – savo srities profesionalus, garsius ne tik gimtinėje, bet ir prasibrovosius į Europos muzikos rinką. Tad nenuostabu, jog ši valstybė yra laikoma viena iš nedaugelio konkurso dalyvių, kurios patekimas į finalą daugeliui atrodo akivaizdus. Bet deja, ši sėkmės grandinė buvo nutraukta praeitų metų konkurse, kai grupė „Argo“ ne tik neperžengė pusfinalio barjero, bet ir likdami pusfinalyje 16-ti, pasiekė patį blogiausią šios šalies rezultatą. Pirmą, bei kolkas vienintelę pergalę, Graikija iškovojo prieš dvylika metų, kai konkursas taip pat pirmą kartą buvo surengtas Kijeve. Net tris kartus (2001, 2004 ir 2008 metais) užėmė trečią vietą. Ši valstybė „Eurovizijoje“ yra pasirodžiusi 37 kartus, net 20 iš jų, scenoje pasirodė solistės moterys. Balais konkurse tradiciškai apsikeičia su kaimyniniu Kipru.


Redaktoriu verdiktas

Andžej: Demy yra simpatiška atlikėja, jau spėjusi pelnyti šlovę savo gimtinėje. Tačiau jos konkursinė daina ir ypatingai priedainis yra visiška banalybė, kaip primityvi Cascados kopija. Manau, jog graikų „svajonių komanda“ jau išsisėmė ir užstrigo praeitame dešimtmetyje. Fokas Evangelinos kaip visada pastatys pompastišką pasirodymą, tačiau vis tiek nematau priežasties balsuoti už šią dainą, kai 2017 metų repertuare yra daug kitų originalesnės muzikos pasiūlymų. 4/10
Deividas: Blankokas, nuspėjamas kūrinys, nepaliekantis jokio ryškesnio įspūdžio. Kad ir ką Demy ir jos komanda paruoš ant scenos, tos trys „eurovizinės“ minutės tikrai nebus jų sąjungininkės. 6/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 5.3

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus