Nuotr. iš asmeninio atlikėjo albumo
Eurovizija 2017 (dalyviai)

„Eurovizijos 2017“ dalyvių pristatymas: Slovėnija

Flag_of_SloveniaŠalis: Slovėnija;
Pasirodymo data: gegužės 9 d., pirmas pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 17;
Atlikėjas: Omar Naber;
Daina: „On my way“;
Dainos autoriai: Oman Naber (m/ž).


Nuotr. iš asmeninio atlikėjo albumo
Nuotr. iš asmeninio atlikėjo albumo

APIE OMAR:

Dar viena dramatiška kova šiais metais vyko Slovėnijos sostinėje. Nacionalinės atrankos „EMA“ finalo metu susirungė aštuonios dainos, kurios pusfinalio barjerą peržengė deleguotos žiūrovų arba komisijos narių. Vakaro nugalėtoju buvo nominuotas žiuri favoritas Omar Naber su kūriniu „On my way“, kuris žiūrovų buvo įvertintas antra vieta. Televizijos auditorijos simpatijas susižėrė duetas „BQL“ atlikęs dainą „Heart of gold“ ir sulaukęs daugiau nei 13 tūkstančių palaikančių skambučių. Nors už Omar buvo sulaukta tik 5 tūkstančių balsų, tačiau komisijos palaikymo pilnai užteko švęsti pergalei.

Omar „Eurovizijos“ scenoje nėra naujokas – gimtosios šalies vardu konkurse jis pirmą kartą pasirodė 2005 metais. Simboliška, nes būtent tada konkursas pirmą kartą vyko Ukrainos sostinėje. Deja, dainininkui Kijevo scena tąkart nebuvo sėkminga – pusfinalyje jis liko 12-tas. Savo antrojo šanso laukė dvylika metų, o tam prireikė net 4 bandymų nacionalinėse atrankose: 2009, 2011 ir 2014 metais Slovėnijoje, o 2016 metais Šveicarijoje. Arčiausiai pergalės jis buvo 2009 metais į Maskvoje vykusį konkursą, kai atrankoje liko antras.

35-erių atlikėjas gimė ir augo Liublijanoje. Universitete studijavo stomatologiją, netgi kurį laiką dirbo šioje srityje, kai nusprendė jog vis dėlto tai nėra tikrasis jo pašaukimas. Savo muzikinį kelią Omar pradėjo 2004 metais dalyvaudamas muzikiniame realybės šou. Neturėjęs sau lygių varžovų, jis nuskynė pergalę bei iškovojo teisę pasirodyti sekančiais metais vykusioje atrankoje į „Euroviziją“. Atlikėjas yra išleidęs tris studijinius albumus, kuriėms pats sukūrė muziką bei parašė žodžius.

APIE SLOVĖNIJĄ „EUROVIZIJOJE“:

Kaip nepriklausoma valstybė Slovėnija konkurse pirmą kartą pasirodė 1993 metais, prieš tai yra dalyvavusi Jugoslavijos sudėtyje. Geriausias pasiekimas – 7 vieta, kurią pavyko užimti 1995 ir 2001 metais, blogiausias – paskutinė vieta pusfinalyje 2013 metais. Nuo pusfinalių sistemos įvedimo į finalą nepateko 9 kartus. Lažybų kompanijos mano jog Ukrainoje rengiama „Eurovizija“ Slovėnijai ir vėl neturėtų būti sėkminga.
Slovėnai konkurse nevengia atlikti kūrinių tiek anglų, tiek gimtąja kalba. Balsavimo metu taškais apsikeičia su kaimynine Kroatijos valstybe.


Redaktoriu verdiktas

Evelina: Labai dviprasmiską įspūdį paliekantis kūrinys. Pažiūrėjus tik vaizdo klipą, atrodo silpnai. Tačiau gyvas atlikimas nepalyginamai stipresnis, atlikėjas puikiai valdo balsą, jaučiasi pasitikėjimas savimi, įsimenantis priedainis. 7/10
Tautvydas: Kai atlikėjas „Eurovizijoje“ dalyvauja ne pirmą kartą, visuomet norisi lyginti jo kūrinius. Omar Naber 2005 metų buvo absoliučiai neįvertintas ir daina „Stop“, mano nuomone, turėjo užimti vietą pirmajame dešimtuke. Deja, kalbant apie šiųmetinę dainą, ji yra senamadiška ir nepaliekanti ryškesnio įspūdžio. Žinoma, Omar vokalas vis dar skamba gan užtikrintai ir tai tikriausiai padės pelnyti bent jau komisijos simpatijas. 6/10
Kotryna: Po pirmųjų akordų tikrai tikėjausi daugiau, nes mėgstu tas visas lyrines melodijas, bet priedainis taip niekur ir „nenunešė“. 5/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 4.7

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus