Nuotr. iš asmeninio atlikėjo albumo
Eurovizija 2017 (dalyviai)

„Eurovizijos 2017“ dalyvių pristatymas: Australija

australiaŠalis: Australija;
Pasirodymo data: gegužės 9 d., pirmas pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 1-9;
Atlikėjas: Isaiah;
Daina: „Don’t come easy“;
Dainos autoriai: David Musumeci (m/ž), Anthony Egizii (m/ž), Michael Angelo (m/ž).


Nuotr. iš asmeninio atlikėjo albumo
Nuotr. iš asmeninio atlikėjo albumo

APIE ISAIAH:

Trečiasis Australijos atstovas, kaip ir įprasta, buvo išrinktas nacionalinio transliuotojo SBS nuožiūra. Laimė nusišypsojo 17-mečiui Isaiah Firebrace. Jaunuolis augo vos kelis tūkstančius gyventojų turinčiame Moamos miestelyje, netoli Melburno. Savo balsu tolimojo žemyno gyventojų širdis užbūrė vos prieš porą mėnesių nugalėjęs Australijos „X Faktoriuje“. Tiesa, tai nebuvo jo pirmasis bandymas išgarsėti. Prieš metus jis laimę bandė tame pačiame konkurse, tačiau neperžengė „Boot camp“ etapo, kai dainuodamas pamiršo žodžius. Pirmasis atlikėjo solinis kūrinys „It’s gotta be you“ užkariavo ne tik Australijos, bet ir Šiaurės Amerikos bei Europos, ypač Skandinavijos, muzikinių topų viršūnes.

Isaiah yra kilęs iš gausios, 12 vaikų šeimos. Vaikinas džiaugiasi, jog pradėjęs muzikinę karjerą gali finansiškai padėti savo artimiesiems. Nors per kelis paskutinius mėnesius jo gyvenimas apsivertė aukštyn kojom, negalima būtų pasakyti jog jaunasis atlikėjas „sužvaigždėjo“ – jis be galo džiaugiasi, jog buvo pastebėtas nacionalinio transliuotojo, ir kaip pats sako, niekada nebūtų patikėjęs, jei prieš pora metų kas nors jam būtų pasakęs, jog vieną dieną jis stovės didžiausio Europoje konkurso scenoje bei dainuos už savo gimtąją šalį.

Šių metų „eurovizinį“ kūrinį sukūrė ta pati komanda kaip ir prieš metus Australijai atstovavusios Dami Im „Sound of Silence“. Finalo metu Dami buvo komisijos favoritė, tačiau susumavus žiūrovų simpatijas, liko trečia. Verta paminėti, jog dainos kūrėjams buvo įteiktas Marcel Bezençon apdovanojimas už geriausią ir originaliausią konkurso dainą.

APIE AUSTRALIJĄ „EUROVIZIJOJE“:

Australija „Eurovizijoje“ debiutavo 2015 metais – jubiliejiniame konkurso finale pasirodė svečio teisėmis. Sulaukus gan pozityvių atsiliepimų EBU (Europos Transliuotojų Sąjunga) nusprendė suteikti šiai valstybei nuolatinę vietą konkurse, tiesa, kaip ir kitos Europos šalys, dėl patekimo į finalą ji turi kovoti pusfinalyje. Kolkas Australijai perprasti europiečių muzikos skonį sekasi labai gerai: 2015 metais geriausiųjų penketukas, bei trečia vieta iškovota praeitų metų gegužę. Lažybų kompanijos prognozuoja, jog ši šalis ir šiemet turėtų nesunkiai įsitvirtinti tarp dešimties geriausių konkurso dainų.

Per paskutinius dvejus metus Australija daugiausiai taškų skyrė Švedijai ir Belgijai, taip pat sulaukė didžiausio palaikymo iš tų pačių šalių. Australija ir Lietuva per pastaruosius metus taip pat apsikeitė draugiškais balsais: verta paminėti jog prieš metus Dami Im gavo didžiausius balus iš Lietuvos komisijos tiek finalo, tiek pusfinalio metu, o Donny Montell užsidirbo gan aukštus balus ne tik iš jų komisijos (7 pusfinalyje ir finale), bet ir žiūrovų (8 pusfinalyje, 1 finale).


Redaktoriu verdiktas

Evelina: Kūrinys tikrai nublanksta palyginti su praėjusių metų Australijos pareiškimu. Gražus atlikėjo balsas, bet tik tiek. Daina neužkabina ir tiesiog pabosta klausyti. 6/10
Kristina: Kokybiškas ir stiprus kūrinys, tačiau po kelių paklausymų vis dar neprisimenu dainos melodijos. Žinoma, pagal tendenciją, Australiją tikrai išvysime „Eurovizijos“ finale, tačiau abejoju, ar Isaiah turi šansų pakartoti ankstesnių Australijos atstovų sėkmę. 6/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 7.0

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus