Vuk Stankov nuotr.
Eurovizija 2017 (dalyviai)

Serbijos atstovei Tijanai „eurovizinį“ kūrinį parašė sėkmės paženklintas kolektyvas

Vuk Stankov nuotr.
Vuk Stankov nuotr.

Serbijos nacionalinis transliuotojas Radio-televizija Srbije (RTS) antrus metus iš eilės į „Euroviziją“ savo atstovą išrinko uždaruoju būdu. Ginti Serbijos garbę konkurse patikėta Tijanai Bogićević, o šįvakar pagaliau pristatyta ir daina, su kuria ji sieks pergalės savo šaliai – „In Too Deep“.

Tijanos muzikinės karjeros pradžia galima laikyti 2001 metus, įsikūrus alternatyvios muzikos grupei „Shanene“, kuri greitai surado savo gerbėjų. Beveik dešimtmetį T. Bogićević buvo žymiausių šalies atlikėjų pritariančioji vokalistė, jos balsą buvo galima išgirsti Serbijos dainininkų albumuose, bet ambicijos tapti solo atlikėja buvo didesnės.

2009 metais ji pasirodo serbų nacionalinėje atrankoje „Beovizija”, tačiau pusfinalyje lieka 20-a ir į finalą nepatenka. Visgi po poros metų Tijanai pavyksta išvažiuoti į „Euroviziją“ – 2011 metais matėme ją pritariančią serbų atstovei Ninai, kuri taip ir neįveikė pusfinalio ribos. Pastaraisiais metais T. Bogićević daugiausiai laiko praleido Bostone, JAV.

Specialiai Tijanai „eurovizinį“ kūrinį „In Too Deep“ parašė patyrusi komanda – Borislav Milanov, Bo Persson, Johan Alkenas ir Lisa Ann-Mari Linder – kuriems „Eurovizija“ puikiai pažįstama. Pernai jie sukūrė bulgarės Poli Genovos dainą „If Love Was a Crime“, atnešusią aukščiausią 4 vietą Bulgarijai per visą jos dalyvavimo konkurse istoriją. Dalis šio kompozitorių kolektyvo taip pat prisidėjo ir prie Conchitos pergalės 2014 metais.

Tijana Bogićević „In Too Deep“:

Primename, kad pernai Serbijai atstovavo atlikėja Sanja Vučić ZAA su kūriniu „Goodbye (Shelter)“, pelniusiu 18 vietą. Savo likimą šių metų konkurse serbai sužinos jau gegužės 11 dieną įvyksiančio antrojo „Eurovizijos“ pusfinalio metu. Kaip jūs vertinate tokį Serbijos nacionalinio transliuotojo pasirinkimą?

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus