ERT nuotr.
Eurovizija 2017 (dalyviai)

Graikijos atstovė Demy ruošiasi „eurovizinės“ dainos rinkimams

ERT nuotr.
ERT nuotr.

ERT atskleidė, jog Graikijos „euroviziniai“ pasiruošimai jau įgavo pagreitį, o kovo mėnesį išgirsime kūrinį, kuris bandys sugrąžinti šalį į konkurso finalą.

Po pernai metais Graikiją ištikusios nesėkmės (pirmą kartą nuo 2004 metų, kai buvo įvesta pusfinalių sistema, šios šalies atstovas nepateko į finalą) nacionalinis transliuotojas skiria ypatingą dėmesį „euroviziniams“ reikalams. Atsisakius standartinės nacionalinės atrankos, už uždarų durų buvo nuspręsta, jog verčiausia atstovauti Graikijai yra 26-erių Demy. Kovo 6 dieną specialios laidos metu dainininkė pristatys tris kūrinius, skirtus „Eurovizijos“ dainų konkursui, kuriuos ruošė Graikijos „svajonių komanda“ – kompozitorius Dimitris Kontopoulus ir choreografas Fokas Evanggelinos. Pastarieji yra ne tik geidžiamiausi savo sričių profesionalai Graikijoje, bet taip pat yra prisilietę prie daugybės pasirodymų, kuriuos regėjo „Eurovizijos“ scena (Azerbaidžanas 2013, Rusija 2014 ir 2016 bei kt.).

Atlikėja netrukus išvyks į Odesą filmuoti konkursinių dainų vaizdo klipus, kurie ir bus pristatyti specialios laidos metu. 70 procentų finalinės laidos rezultato lems televizijos žiūrovų balsai, o 30 procentų – komisijos balai. Tiesa, kitaip nei daugelyje nacionalinių atrankų, komisija nebus sudaryta iš muzikos profesionalų, o tiesiog iš užsienyje gyvenančių Graikijos emigrantų.

Tikrasis šių metų graikų atstovės Demy vardas – Dimitra Papadea. Atlikėjos muzikinis kelias prasidėjo, kai būdama penkerių metų pradėjo groti pianinu. 2012 metais vietinio Graikijos muzikos kanalo apdovanojimuose dainininkė buvo įvertinta kaip didžiausias metų muzikos atradimas. Visgi pradėjusi muzikuoti, mergina liko ištikima ir šeimos tradicijoms –sekė tėvo ir vyresnės sesers pėdomis, pasirinkdama teisės studijas Atėnų universitete.

Kviečiame išgirsti vieną populiariausių Demy dainų ir įvertinti jos perdainuotą praeitų metų bulgarų „eurovizinį“ hitą „If love was a crime“.

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus