Brice Barrett nuotr.
Atrankos

Lolita ZERO: „Viskas, ką darau, yra tobula ir išdirbta“

Brice Barrett nuotr.
Brice Barrett nuotr.

Šių metų Lietuvos nacionalinėje atrankoje su trenksmu ir fejerverkų sprogimais debiutavo išskirtinė atlikėja Lolita ZERO. Sensacingas Lolitos pasirodymas nuo pat pirmųjų akimirkų prikaustė tiek Lietuvos žiūrovų, tiek spaudos dėmesį. Neatleistume sau nepabendravę su šia ryškia asmenybe.

– Sveiki, Lolita! Mums labai knieti sužinoti Jūsų kilmę.

– Lolita gimė iš „eurovizinės“ desperacijos. Pasižiūrėkite į dalyvių pilkumą ir nykumą, su visa derama pagarba. Neneigiu jų talento, tačiau pasauliui, o ypač „Eurovizijai“, talento neužtenka. Europą reikia priblokšti ir taip sukratyti, kad akyse dar ilgai suktųsi žvaigždės. Todėl Lolita ir lipa į sceną.

– Esate šių metų nacionalinės atrankos sensacija. Kaip nusprendėte prisistatyti „Eurovizijos“ publikai? Ar tikitės pripažinimo užsienyje?

– Sensacija yra žodis, kuriuo paprastai apibūdinama kažkas labai netikėto. Aš ne tik tikėjausi, bet ir žinojau, ką galiu, todėl sėkmė manęs nenustebino. Po pasirodymo Kijeve Lietuvą ir Lolitą žinos visas pasaulis

– Kalbant apie patį kūrinį „Get frighten“, kokią informaciją jis skleidžia klausytojams?

– Tai daina apie meilę, o jei tiksliau – tai visų mano meilės klystkelių kokteilis. Tai labai asmeniška daina, lyg dalelė mano širdies, tačiau tuo pačiu kažkas, kuo norisi pasidalinti su visu pasauliu. Kartu su sprogstamu pasirodymu daina sukuria dermę, kuri yra visų „Eurovizijos“ vertybių atspindys – laisvė, savitumas, džiaugsmingas talentų karnavalas.

– Šiemet iš visų dalyvių išsiskiriate ne tik originalia daina, bet ir itin ryškiu įvaizdžiu. Kas juo rūpinasi?

– Pati kūriau choreografiją, kostiumus, šoku ir dainuoju. Kitaip tariant, jei nori, kad darbas būtų padarytas gerai, turi jį daryti pats.

– Scenoje judate aktyviai, nepaisant aukštakulnių, apsiausto ir didžiulių ragų. Kiek sveria ragų konstrukcija? Ar prireikė daug repeticijų, kad atributai nekaustytų judesių?

– Ragai mane aplankė sapne. Galima sakyti, visas repeticijas atlikau dar miegodama. Atmerkusi akis jau žinojau, kad viskas bus tobula. Taip ir buvo – ragai ne apsunkina pasirodymą, o padeda jį kurti. Tai, ką matote scenoje, esu tikroji aš, todėl viskas atrodo organiškai ir lengvai.

Brice Barrett nuotr.
Brice Barrett nuotr.

– Atrankos metu sulaukėte tiek malonių komplimentų, tiek nemažai skaudžios kritikos. Kaip ją vertinate?

– Kritikuojantys yra kaip svirpliai – kelia daug triukšmo, tačiau pasirodyti neišdrįsta. O kai eini pro juos, jie tyli nuščiuvę.

– Kiek žinome, „Lolita ZERO“ projektą sudaro ne tik žavingoji Lolita, bet ir jos penki šokėjai. Pristatykite juos.

– Tai yra garsiausio Lietuvos choreografo Gyčio Ivanausko mokiniai. Pati atsirinkau, kas judės kartu su manimi scenoje. Šie jaunuoliai savo kūnais scenoje daro stebuklus.

– Akivaizdu, jog į konkursą žengėte su kruopščiai nuo A iki Z išdirbtu pasirodymu, tačiau kiekviename etape žiūrovai tikėsis išvysti ką nors naujo. Ar planuojate įtraukti papildomų šou elementų?

– Viskas, ką darau, yra tobula ir išdirbta. Jei matysiu, kad pasirodymui kažko trūksta, sukursiu ir papildysiu, tačiau liaupsės, palaikymas ir žiūrovų balsai rodo, kad pasirodymas yra idealus. Tiesą sakant, kai mane repetuojančią studijoje pamatė Emilis Vėlyvis, jis iškart pasiūlė suvaidinti jo filme „ZERO III“. Emilis turėjo idėjų, kaip turi atrodyti mano pasirodymas ekrane, bet aš pasakiau griežtai: „Arba taip, arba niekaip.“ Kol kas negirdėjau, kad Emilis skųstųsi.

– Ar anksčiau stebėjote „Euroviziją“? Galbūt turite mėgstamiausią konkurso dainą?

– Niekada nepraleidžiu „Eurovizijos“ ir galiu mintinai sudainuoti bet kurių metų laimėtojo dainos priedainį. Dievinu 1958-ųjų Domenico Modugno kūrinį „Nel Blu Dipinto Di Blu“. Tai nebuvo daina laimėtoja, tiesą sakant, ji tais metais pasiekė, berods, trečią vietą, bet visi žinojo, kad ji nusipelnė pergalės. Mano rytas duše prasideda su šia daina.

– Dėkojame, jog skyrėte mums trupinėlį savo brangaus laiko. Puikiai žinome, kokia intensyvi yra Jūsų darbotvarkė. Galbūt, užbaigdama mūsų pokalbį, norėtumėte perduoti kelis žodžius „Eurodiena.lt“ skaitytojams ir visiems Jūsų gerbėjams?

– Darykite tai dėl žmonių, kurie nori, kad susimautumėte. Galų gale, juk jūsų kritikai ir padaro jus žvaigžde! Darykit savo, nesidairykit į šalis ir būsite geriausi. Arba bent jau priartėsite prie Lolitos ZERO.

Primename, jog Lolita ZERO po abiejų savo pasirodymų sulaukė aktyvaus žiūrovų palaikymo ir lažybų bendrovių sąrašuose figūruoja kaip viena iš šių metų Lietuvos atrankos favoričių. Kaip vertinate Lolitos šansus? Kviečiame pasidalyti savo nuomone komentaruose!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus