Atrankos

Bandyti sėkmę Lietuvos atrankoje Greta Zazza nusprendė iš patriotinių paskatų

Micael Engström nuotr.
Micael Engström nuotr.

Greta Zazza scenoje tikrai ne naujokė. Atlikėjos muzikinė veikla prasidėjo dar vaikystėje, jau tuomet ji spėjo apkeliauti pusę Europos, ir nors šiandien Greta gyvena Stokholme, vedama patriotinių jausmų ji grįžo į Lietuvą ir dalyvauja nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje. Sėkmingai įveikusi pirmąjį etapą mergina žada pateikti dar daugiau staigmenų.

– Labas, Greta! Papasakok, kaip ir kada prasidėjo Tavo muzikinis kelias?

-Tai prasidėjo, kai man buvo septyneri ir tėvai nuvedė į muzikos mokyklą. Niekada nepamiršiu savo pirmosios perklausos, kai būdama visai dar vaikas turėjau įrodyti, kad esu verta mokytis chorinio dainavimo mokykloje „Liepaitės“. Ten praleidau vienuolika metų, apkeliavau pusę Europos ir pajutau, ką reiškia scena ir meilė muzikai. Per tą laiką išbandžiau save ir už muzikos mokyklos ribų, mokiausi estradinio vokalo paslapčių, dainavau alternatyviosios muzikos grupėje, studijų metais dirbau su keliais didžėjais, o prieš porą metų pradėjau leisti muziką, prisistatydama kaip Greta Zazza.

– Kaip sugalvojai dalyvauti „Eurovizijos“ atrankose, galbūt Tave kas nors paskatino?

– Paskatino tai, kad įrašiau dainą „Like I Love You“. Tikrai norėjosi šiai dainai kažko daugiau nei radijo stočių transliacijos ar „Youtube“ peržiūros. Be abejonės, tai yra labai svarbu, bet ši daina, mano nuomone, yra verta konkurso.

16358636_1402335436477738_193242706_n
Naglio Bieranco nuotr.

-Šiuo metu gyveni Švedijoje. Kodėl nusprendei dalyvauti būtent lietuvių, o ne švedų atrankoje?

-Turbūt, kaip ir dauguma lietuvių, aš svajoju, kad Lietuva kada nors pagaliau laimėtų „Euroviziją“, todėl ypač didelių apmąstymų, kurioje šalyje dalyvauti, nebuvo. Nors švedų organizuojama nacionalinė atranka, ko gero, prilygsta ir pačiai „Eurovizijai“, todėl sudalyvauti joje būtų puiki patirtis ir garbė. Na, bet šį kartą laimėjo patriotizmas.

-Kodėl, Tavo nuomone, Lietuvai vis dar nepasisekė laimėti „Eurovizijos“? Ko mums trūksta?

-Tiesiog mūsų laikas dar neatėjo. Visos šalys kada nors laimi, laimėsime ir mes. Kas žino, gal net ir šiemet.

-„Eurovizijos“ atrankose prisistatai kaip Greta Zazza, ką reiškia „Zazza“? Galbūt šis žodis turi ypatingą reikšmę?

-Šį sceninį slapyvardį „prisijaukinau“ jau kiek anksčiau. Tai nėra atsitiktinis raidžių junginys, „Zazza“ pasiskolinau iš vieno gerai visiems žinomo filmo herojaus.

-Papasakok plačiau apie savo dainą. Kaip ji gimė?

-Dainą parašė Jonas Thander, tai tas pats autorius, kuris pernai parašė Donato „eurovizinę“ dainą „I’ve been waiting for this night“. Iš tiesų, kaip daina gimė Jono galvoje, aš nesu tikra, tačiau, kai ji pasiekė mano ausis, kaip vienas iš galimų variantų įrašyti, man abejonių nekilo. Tai buvo skambesys ir tekstas, kurio ilgai ieškojau. Tai daina apie šių laikų meilės prisipažinimą, kuris, deja, nėra toks saldus ir romantiškas kaip senais laikais. Išties, jei pasigilintume į šių laikų santykius, atrastume tiek daug pragmatiško „išskaičiuoto“ požiūrio. Ir tai yra gana liūdna. Tačiau šioje dainoje net ir tai nesutrukdo pasakyti „aš tave myliu“, net jei nieko nepavyks.

Naglio Bieranco nuotr.
Naglio Bieranco nuotr.

-„Like I love you“ spėjo pamėgti ne tik Lietuvos „eurovizininkai“, bet ir užsienio gerbėjai. Kaip stebinsi Tave palaikančius tolimesniuose etapuose?

-Nieks negali pasakyti, kiek tų etapų dar laukia, bet aš pasakysiu taip – leiskite mane į dar vieną etapą ir aš Jums pateiksiu dar vieną naują pasirodymą.

-Kokį patarimą galėtum duoti tiems žmonėms, kurie išvyksta siekti karjeros aukštumų užsienyje?

-Niekada nesustoti ir nepasiduoti. Taip, tai nėra lengva, kartais norisi viską mesti ir grįžti namo, bet jei tvirtai žinai, ko ir kodėl sieki, viskas pavyks.

-Kokią žinutę norėtum perduoti „Eurodiena.lt“ skaitytojams?

– Siunčiu didžiausius linkėjimus tiems, kas tiki manimi ir mano daina. Į savo pasirodymus įdedu labai daug meilės ir darbo, todėl tikiuosi, kad žiūrovas liks patenkintas.

Dėkojame Gretai už nuoširdžius atsakymus ir nekantriai laukiame jos antrojo pasirodymo, kurį LRT televizija transliuos jau kitą šeštadienį.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

27 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Juste
Juste
prieš 7 metus

tai jau nebeturi prie ko kabinėtis,ane 😀 O gal aš vyras,problema?

justei
justei
prieš 7 metus

„raukia, neraukia”- labai moteriskas zargonas:D

Juste
Juste
prieš 7 metus

Čia tipo suprask ,dėl mano kažkokių komentarų ims ir padidės/sumažės kažkieno pergalės tikimybė :Dd Ne tuo organu galvoji,nelaimingas smaile. Kelinti metai pats primeti žinovą, išsidergdams net iš atlikėjų išvaizdos. Nu tiesiog profas,tave tiesiai į komisiją sodint
Aš pilnai tikiu, kad tokie kaip tu,kurie neraukia,kokią geresnę vietą paėmus Kijeve, ir žiūri tik šalies interesų, subalsuos už Aistę

tpos
tpos
prieš 7 metus

na taip jus juokinate pora face susirenka skystaprociu ir kala ta pati per ta pati zzapas bei pilvilkyte

:D
:D
prieš 7 metus

Juste net apsitriesdama agituoja uz zaza, del savo keliu euru pastatytu lazybose, gaila man taves, butum uz aiste pastacius, priesingai kalbetum, nusikalbi, nei juoktis nei verkt, primeta eurovizijos zinove:D Gaila man taves, nuosirdziai sakau

LTU
LTU
prieš 7 metus

Juste labai teisingai.

Juste
Juste
prieš 7 metus

*parodė

Juste
Juste
prieš 7 metus

Ar čia apskritai kas nors mate bent pernai eurovizija?? Tie visi vadinami siuolaikiniai vienodi elektroniniai gabalai,kaip švedo,prancuzo,bulgares,belges. Visi buvo dešimtuke. Latvis net būdamas šiuolaikiškesnis už aistę liko 15.
Jei kaip čia kažkas minejo,kad komisija Aminatai neleido net dalyvauti su wolf,yra tiesa,tai nebėra nei apie ką diskutuoti. Norit būt gale,prašau,balsuokit už galą ,man negaila

Zazza beje šiandien patorė šokejus,.

barskuole
barskuole
prieš 7 metus

tokia vokaliskai silpna Gretos daina gali padainuot bet kas,vien jau girdeta elektronika,eurovizijoje tai bus minusas.Justs daina buvo siuolaikiska ir labai gera.Visos trys Aminatos dainos man yra visiskai skirtingos,yra daug kompozitoriu, kurie eurovizijoje dalyvauja ne pirma karta ir lygint ,tai tik rodo nora ieskoti kaip Aistes stipria daina eliminuoti.Gretos daina ,mano nuomone, pigi balalaika klubui,o ir jos flegmatiskumas scenoje nesiziuri

GYVATE
GYVATE
prieš 7 metus

su Zazza busim 10, nes daina labai gera, o su Aite busim po 20 nes jau kelis metus nusibodo aminata, daina prasciausia is 3. taip kad geriau kuo auksciau, o ne prie galo. mastykit logiskai . tiktai Greta

Juste
Juste
prieš 7 metus

Prasiplauk heiteri akis ir nueik i zazzos video, kuriame kas antras iš naujesnių komentarų apie aistę.
KOL KAS mums užtenka pirmos lentelės viršaus. Nes estai šiemet mus jau šviesmečiais lenkia dainų gerumu, ir LIETUVA laimėti nesiruošia. Nes neturim bapkių idealioms dainoms ir ilgai dar neturėsim.
O su aiste sunkiai apskritai pateksim į finalą , ir tai lengvo pusfinalio ir gerų kaimynų dėka. Jei atrodo kitaip,sorry,bet esat DELUSIONAL.

Tik už Greta
Tik už Greta
prieš 7 metus

O mes balsuosim už Greta, ne veltui ji taip staigiai išpopuliarėjo, nes ir užsieniečiai bendraujant klausia ar yra šansas, kad ji laimės (jie žmonės jau dabar pergyvena). Sakau, mes būsim vieningi ir laimėsim, nes širdies neapgausi. O faktas, akivaizdu, ji kaip grynas gurkšnis oro ar saulės spindulėlis, pagaliau pasirodęs šioj padangėj.

to LTU
to LTU
prieš 7 metus

tai tau uztenka pimos lenteles virsus su bet kuria vieta ?? vajeeeee….man rodos kiekvieno atlikejo ir Lietuvos tikslas yra laimeti, del sito dalyvaujam.Pasikartosiu zazos daina banali su silpnu vokalu,duodu 100 proc., kad nelaimes, del to nebalsuosiu.Aistes daina emocinga isskirtine, ji turi sansa nors ir maza.Cia jokio nera gailescio !!!! tiesiog svarstau logiskai.O jums svarbiau asmeniskumai, charakteriai ir nusistaymas pries atlikeja,bet ne pergale

zigolo
zigolo
prieš 7 metus

uzsienieciai ddddddd tik esme kad ne keliolika komentatoriu o keliolika milijonu balsuos

Rokas
Rokas
prieš 7 metus

Taip, būtent dėl to, kad turime žiūrėti valstybės interesų ir turime siųsti Aistę, ji stipresnė vokalistė, geriau jaučia sceną, įdomesnė. Greta nestipriai atrodo Lietuvos scenoje, išvažiavusi tikrai palūžtų.

LTU
LTU
prieš 7 metus

Labai gaila Aistė, 11 bandymų ir vien nesėkmės. Ji nusipelnė didžiausios pagarbos. Bet galų gale, turim žiūrėti valstybės, o ne kelių žmonių interesų. Zazzos daina vienareikšmiškai geresnė, užvedanti (net jei tendencijos su kitom dainom panašios, net jei kažkam žodžiai banalūs, bet ji UŽVEDA). Su tokia daina Lietuvai nusimato pirmos lentelės pusės viršus 🙂

Gal suprasi
Gal suprasi
prieš 7 metus

tau :))))), matau nelabai girdi, bet Aistės dainos pradžia kaip Justs, bet ko gero tau skiriasi, nes dainuoja vyras. Girdėjau, kad Aminata pati būtų norėjusi dalyvauti su Wolf daina, bet latvių komisija neleido. Negi latviai labiau supranta, kad eurovizijai reikia kažko vis naujo, o ne to pačio, tik kitam kailyje. Kad ir kaip gaila būtų Aistės, bet Gretos daina labiau tinka eurovizijai ir taškas.

:)))))
:)))))
prieš 7 metus

nusikalbejai ;DD aminatos dainos visos skirtingos,ypac Just, antra- visos jos dainos neatsidure gale,ji gera kompozitore ir reikia dziaugtis ,perziuru skaicius tik dideja ,nors daina tik pries savaite pasirode.Cia jus isgirdot komisijos nario nesamoninga komentara ir kartojat, nors patiems butu net nedaeje.Ar jums neatsibodo „zvonkiskumas”?gal tegu niekas nebedainuoja jo dainu?

Turim pagaliau šansą
Turim pagaliau šansą
prieš 7 metus

tu Zaraza, jeigu turi klausą tai paklausyk Justs – Heartbeat, Aminatos ir Aistės dainas, pamatysi, kad jos mažai skiriasi. Pirmą kartą 2015 sutinku, Aminata buvo mistiška (6 vieta), Justs 2016 (15), tai Aistė 2017 (pagal tendencija) turėtų su savo mistiškumu būti priešpaskutinė. O tokios paprastos ir šiuolaikiškos, kaip Gretos dainos (kaip pati sakei, ant bangos) liaudžiai ir reikia.

to juste
to juste
prieš 7 metus

I topus patenka ne tik si daina.Jus zazos gerbejai lendat i Aistes youtube ir komentuojat apie zaza,nors kiti taip nedaro, tiesiog jauciat stipru konkurenta.O zazos daina nebloga, bet kaip uzsienieciai sako , vokalas silpnas.Mano nuomone, sita daina sudainuotu bet kas.

Juste
Juste
prieš 7 metus

ir beje labai negražu kitą atlikėją čia įpaišyti

Juste
Juste
prieš 7 metus

užsieniečiai gerai vertina ir zazzos dainą, ji jau senokai į topus patenka. Bet kas ką nori tą ir mato

zaraza
zaraza
prieš 7 metus

uzsienieciai gerai vertina Aistes daina,daina emocinga su mistiskumo prieskoniu,o zazos – pigus popsas,tokio stiliaus pilna prikepta, yra keli elektroniniai akordai ,kurie siuo metu ant bangos, bet tai girdziu ne vienoje dainoje siuo metu.Tokios dainos nelaimi eurovizijos.O kad atvyko del patriotiskumo ,tai sujuokino, bet nepatikejau:)))

Juste
Juste
prieš 7 metus

Jei tik Greta duos gerą pasirodymą, mums 10-ukas garantuotas. Netgi top 5 gan tikėtinas. Na bet geriau kažką iš gailesčio siųsti,ane.

Juste
Juste
prieš 7 metus

ar tu fisherman klauseisi ,troli nelaimingas?:D

:D
:D
prieš 7 metus

Bet jau banalumas to zazzos dainos, like a love ypu yeah like i love you yeah:D Banaliausia daina siu metu Lietuvos eurovizijos atrankoj

Turim pagaliau šansą
Turim pagaliau šansą
prieš 7 metus

Kol kas, pagal komentarus, matau kad užsieniečiai geriau vertina Greta ir laiko netgi viena iš pretendenčių laimėti euroviziją (pamirštam, kad jie vėliau ir balsuos), nei mes. Pirmą kartą turime tokią fainą dainą, bet kažkodėl kažkam norim pagaliau suteikti šansą (dainai apie nieką), nes tiek jau daug dalyvavo atrankose. Jei norim nesudalyvauti, o gal netgi ir daugiau, balsuokim už Greta.